Στέφανος Τζουμάκας: «Είναι σε εξέλιξη η υποψηφιοτητά μου για την ηγεσία του ΠαΣοΚ»

Την Τετάρτη 11/1/2012 ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για την πολιτική πλατφόρμα που προτείνει {{{ moto }}}


Πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για πολιτικές. Ποια είναι τα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Ποια είναι τα πολιτικά ζητήματα που θέτει ένας σοσιαλιστής υποψήφιος. Τώρα έχουμε διάφορους που λένε εγώ θα είναι υποψήφιος. Σε ποία πολιτική. Για ποιες πολιτικές. Για ποιο αύριο. Γιατί αύριο θα πάμε στο χωριό μου και θα πούμε <<ιγώ>>. Δεν μας αφορά αυτό.

Δεν μας αφορά, επίσης, το να υπάρχουν πρόσωπα που θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Άρα πρέπει να ξεκαθαριστεί το πολιτικό πεδίο. Η πολιτική έχει υποστεί γερό χτύπημα από τις αγοραίες πολιτικές. Και πρώτο πρόταγμα του νεοφιλελευθερισμού, όταν εγκαταστάθηκε ως εφαρμοσμένη πολιτική από τον Ρήγκαν και την Θάτσερ ήταν τέλος στην πολιτική, τέλος στην ιδεολογία, τέλος στην ιστορία, τέλος στην κοινωνία. Δεν υπάρχει κοινωνία, δεν υπάρχει δηλαδή διακυβέρνηση και δεν υπάρχουν λύσεις. Πιστεύουν ότι όλα θα τα λύσει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τα άτομα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γυρίσει στο Μεσαίωνα, επειδή τώρα ορισμένοι από το Μεσαίωνα ήρθαν να εγκατασταθούν εδώ. Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι που παριστάνουν το ΠΑΣΟΚ και που ήρθαν κι από άλλα κόμματα, φιλοξενούμενοι είναι ορισμένοι, να συνεχίσουν τη διαδρομή τους γιατί υπάρχει κόμμα νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Είναι της κυρίας Μπακογιάννη. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την υποψηφιότητά του.

Αυτό είναι σε εξέλιξη. Έχουμε ένα θέμα με την κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Για το ΒΗΜΑ FM

Ποιο ραδιόφωνο είστε εσείς. Πρώτη φορά το ακούω. Δεν το γνωρίζω. Γιατί δεν με έχετε ζητήσει ποτέ να μιλήσω. Έχετε επιλογές. Δεν υπάρχει δημοκρατία στα ΜΜΕ. Έχουμε ραδιοφωνική και τηλεοπτική χούντα. Το λέω γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικών κι αποκλείονται άλλοι.

Για την υποψηφιότητά του.

Αυτό είναι σε εξέλιξη. Έχουμε ένα θέμα με την κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk