Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Τρίτη 10 Ιανουαρίου- η απονομή των βραβείων της Αμερικάνικης Ένωσης Κριτικών (National Board of Review) και πλήθος λαμπερών αστέρων έδωσε το παρών.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ο Μάρτιν Σκορτσέζε με το «Hugo», το οποίο απέσπασε τον τίτλο της «Καλύτερης ταινίας της χρονιάς» και ο ίδιος τον τίτλο του «Καλύτερου σκηνοθέτη», ο Τζορτζ Κλούνεϊ που αναδείχθηκε ο «Καλύτερος ηθοποιός» με τον ρόλο του στην ταινία «Οι απόγονοι» και η Τίλντα Σουίντον που κέρδισε τον τίτλο της «Καλύτερης ηθοποιού» για την ερμηνεία της στην ταινία «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν».

Όπως ήταν αναμενόμενο τα φωτογραφικά φλας μαγνήτισε ο γοητευτικός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος συνοδευόταν από την νέα του αγαπημένη Στέισι Κέιμπλερ.

Στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης, παρέλασαν πολλές νεαρές εντυπωσιακές κυρίες της έβδομης τέχνης μεταξύ των οποίων οι Κλοέ Γκρέις Μορέτζ, Κίρα Νάιτλι, Τζέσικα Τσαστέιν, Έμμα Στόουν, Έιμι Ράιαν, αλλά και οι Φελίσιτι Τζόουνς και Ρούνεϊ Μάρα, οι οποίες απέσπασαν το βραβεία «»Breakthrough Performance» για τις ερμηνείες τους στις ταινίες «Like Crazy» και «The Girl with the Dragon Tattoo» αντίστοιχα.

Στο γκαλά έδωσε επίσης το παρών η Σάιλεν Γουντλεϊ, η οποία κέρδισε το βραβείο «Β’ γυναικείου ρόλου» για την συμμετοχή της στην ταινία «Οι απόγονοι», ενώ εξίσου εντυπωσιακές όπως πάντα ήταν η Έλεν Μίρεν και η Βιόλα Ντέιβις.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν και η Ρόζι Ο Ντόνελ που συνοδευόταν από την σύντροφό της Μισέλ Ράουντς, ο Άλεκ Μπόλντουιν και ο ηθοποιός Σεθ Ρότζεν με την σύζυγό του Λόρεν Μίλερ.