Η πιο γνωστή και σημαντική κομμουνιστική εφημερίδα της Κίνας αναζητεί καπιταλιστές επενδυτές.

Η Λαϊκή Ημερησία σκοπεύει να εισάγει, εντός των επομένων έξι μηνών, το website της στο χρηματιστήριο της Σανγκάης, με την ελπίδα να συγκεντρώσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια. Ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει περί το εν τέταρτο των μετοχών του site σε ιδιώτες επενδυτές.

Η εφημερίδα – φερέφωνο επί δεκαετίες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας – χρειάζεται τα χρήματα, ώστε να μπορέσει το website της να αντιμετωπίσει τους εμπορικούς ανταγωνιστές του.
Η διεύθυνση εκτιμά ότι έτσι θα αναβαθμίσει την τεχνολογία του site και θα βελτιώσει τις online υπηρεσίες του.

Η Κίνα έχει απορρίψει πολλές από τις κομμουνιστικές αρχές της εδώ και αρκετές δεκαετίες, αρχής γενομένης με τις μεταρρυθμίσεις του πρώην ηγέτη Ντενγκ Χσιάο-Πινγκ και σε ζητήματα οικονομίας ισχύει ο λεγόμενος «κόκκινος καπιταλισμός» και όχι η μαρξιστική θεωρία.

Η τελευταία μετάβαση στην ελεύθερη αγορά αφορά την Λαϊκή Ημερησία, εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας και φωνή του ΚΚΚ από το 1948.Η εφημερίδα εξακολουθεί να διαφημίζει σαν έναν από τους στόχους της «την προώθηση των ιδεών και της πολιτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος».
Με τα μάτια ενός δυτικού αναγνώστη, το περιεχόμενό της μπορεί να είναι συχνά βαρετό ή και αδιάφορο. Φιλοξενεί καθημερινά στις σελίδες της εκτενέστατα ρεπορτάζ για επίσημες επισκέψεις στελεχών του κόμματος και συνεδριάσεις κομματικών οργάνων. Η ηλεκτρονική έκδοση υποφέρει από παρόμοια προβλήματα. Εμπορικοί ανταγωνιστές, όπως τα sites Sina.com και Sohu.com, προσφέρουν στους αναγνώστες πιο συναρπαστική ύλη για την κινεζική πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή. Η Λαϊκή Ημερησία Online κατέχει, προς το παρόν, ελάχιστο μερίδιο στην ψηφιακή αγορά.