Τριήμερη αποχή των δικηγόρων από την Τετάρτη

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από αύριο, Τετάρτη, οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώραςτ αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από αύριο, Τετάρτη, έως την Παρασκευή αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας και της περιφέρειας αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση τους επαγγέλματός τους.

Κατά της πλήρους απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ταχθεί 32 δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

ΤηνΤετάρτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα», θα συζητηθούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, καθώς και το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, και συγκεκριμένα η ελεύθερη σύσταση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk