Συνεχίζεται η αποχή των ιδιωτών γιατρών

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. «Ο ΙΣΑ συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ισχυρού Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους, με σεβασμό στον λειτουργό της υγείας», τονίζουν οι εκπρόσωποι των γιατρών

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. «Ο ΙΣΑ συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ισχυρού Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους, με σεβασμό στον λειτουργό της υγείας», τονίζουν οι εκπρόσωποι των γιατρών.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ ζητούν την άμεση καταβολή στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ οφειλές ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, διεκδικούν 20 ευρώ ως αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, που αποτελεί το ελάχιστο ποσό αμοιβής του ευρωπαίου γιατρού, για την ιατρική του πράξη, και ζητούν διευκρινίσεις σε ότι αφορά την ελεύθερη συνταγογράφηση και εκείνων των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk