Λ. Παπαδήμος: Προτεραιότητα η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση

Συνάντηση γνωριμίας με τους πολιτικούς συντάκτες είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος

Συνάντηση γνωριμίας με τους πολιτικούς συντάκτες είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος, συνομιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες, κατέστησε σαφές πως θεωρεί ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα φέρεται να έχει θέσει θέμα επανεξέτασης των κατώτατων αμοιβών, του 13ου και 14ου μισθού, της αυτόματης ωρίμανσης και αμοιβών στις ΔΕΚΟ. Ωστόσο η κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου που γίνεται στο πλαίσιο της συζήτησης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εργασιακά, αν ναυαγήσει ο κοινωνικός διάλογος, αλλά και εάν η τρόικα ζητά την επιβολή τέτοιας πράξης, απάντησαν ότι η τρόικα ζητά συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι χρειάζεται να γίνει προσαρμογή, καθώς άλλωστε υπάρχει ανειλημμένη υποχρέωση από τη χώρα στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος. Εξάλλου το κράτος δεν έχει την δυνατότητα να κλείνει «τρύπες» στα ελλειμματικά Ταμεία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης από το τέλος του χρόνου αν «εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά και αποφασιστικά» και ξεπεραστεί επιτυχώς τις επόμενες εβδομάδες ο «σκόπελος» του PSI, της διαμόρφωσης του νέου προγράμματος στήριξης και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από το ισχύον πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε εξάλλου ότι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση του έργου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, χωρίς να προσδιορίζει ακριβή ημερομηνία, ενώ προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση όποιου ζητήματος προκύψει για την κυβέρνηση από τις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk