Επενδύσεις σε ακίνητα, τουρισμό και ενέργεια ενδιαφέρουν τους Αραβες

Με τη συμμετοχή και των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, των κκ. Θ. Πάγκαλου και Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών κκ. Στ. Δήμα, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Π. Γερουλάνου αρχίζει στις 11 το πρωί, στο Λαγονήσι το ελληνο-αραβικό επενδυτικό φόρουμ

Με τη συμμετοχή και των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, των κκ. Θ. Πάγκαλου και Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών κκ. Στ. Δήμα, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Π. Γερουλάνου αρχίζει στις 11 το πρωί, στο Λαγονήσι το ελληνο-αραβικό επενδυτικό φόρουμ. Του συνεδρίου θα συμπροεδρεύσουν ο κ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Αλ Ναγιάν. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην παρουσία των Αράβων επενδυτών στην χώρα μας, είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Κύριο θέμα του συνεδρίου θα είναι οι επενδύσεις τόσο των Αράβων στην Ελλάδα όσο και των Ελλήνων στα Εμιράτα και η Ελλάδα μετέχει μ΄ ένα πλήθος ειδικών, όπως ο κ. Κ. Μητρόπουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Αρθ. Ζερβός της ΔΕΗ, γενικούς γραμματείς υπουργείων εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, των κατασκευαστών και των τραπεζών.

Στο Φόρουμ μετέχουν περί τις 200 επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς που θα έχουν στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει (μεσούσης της οικονομικής κρίσης) η Ελλάδα, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας Αλουμινίου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, των αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και ποτών, των τραπεζών, του χρηματιστηρίου, της ναυτιλίας, των λιμένων και των νέων τεχνολογιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις έως τώρα πληροφορίες οι Άραβες δείχνουν ενδιαφέρον κυρίως για real estate, για θέματα ενέργειας, επενδύσεις σε τουριστικούς κλάδους, τρόφιμα, γεωργικά προϊόντα (κυρίως πρώιμα λαχανικά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα) και βεβαίως τις αεροπορικές μεταφορές καθώς και τα αεροδρόμια.

Προσδοκία της κυβέρνησης των Εμιράτων είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω πολιτικών και συνεργασιών που θα εξασφαλίζουν την επιστροφή σε μία αναπτυξιακή πορεία με όρους αμοιβαίου σεβασμού και ανταγωνιστικότητας, που απαιτούν οι αγορές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk