Ελεγχος στο Ακροπόλ για τη στατική του επάρκεια

Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο ξενοδοχείο Ακροπόλ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, που προκάλεσε η πυρκαγιά της Δευτέρας. Η πρώτη εικόνα ωστόσο είναι απογοητευτική καθώς η φωτιά «ανεβαίνοντας» τους ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου άφηνε πίσω της αποκαΐδια

Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο ξενοδοχείο Ακροπόλ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, που προκάλεσε η πυρκαγιά της Δευτέρας. Η πρώτη εικόνα ωστόσο είναι απογοητευτική καθώς η φωτιά «ανεβαίνοντας» τους ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου άφηνε πίσω της αποκαΐδια.

Το πιο σημαντικό όμως, που καλείται να διερευνήσει η επιτροπή είναι η στατική κατάσταση του κτιρίου. Κι αυτό, γιατί η κατασκευή του είχε γίνει στο Μεσοπόλεμο, όταν οι στατικοί και αντισεισμικοί κανονισμοί δεν ήταν τόσο αυστηροί όσο σήμερα. Ενθαρρυντικό από την άλλη είναι, ότι λόγω ακριβώς αυτού, η εγκεκριμένη μελέτη αναστήλωσης του κτιρίου προβλέπει μεγάλες επεμβάσεις στο σκελετό του. Προηγείται ωστόσο η αποτελεσματική, αυτή τη φορά, περίφραξη του κτιρίου ώστε να μην είναι δυνατή η παραβίαση. Εντύπωση άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι η Πυροσβεστική χρειάσθηκε να διώξει από το κτίριο αρκετούς μετανάστες προκειμένου να κάνει τη δουλειά της.

Εμπλοκή τέλος έχει παρουσιασθεί στην ανάθεση του έργου της αναστήλωσης, καθώς έχουν υποβληθεί ήδη αντιρρήσεις – όπως προβλέπει άλλωστε ο νόμος – σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 14 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk