Τετάρτη 11-01-12

Επικίνδυνη αποστολή 3

(Mission Impossible 3)

STAR, 21.00

Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) της υπηρεσίας ΙΜF (Απραγματοποίητες Αποστολές) ξαναμπαίνει στην ενεργό δράση προκειμένου να σταματήσει τη δράση ενός εμπόρου όπλων (Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν). Η τρίτη κινηματογραφική περιπέτεια των «Επικίνδυνων αποστολών» (αυτή την εποχή προβάλλεται η τέταρτη στις αίθουσες) προσφέρει πλουσιοπάροχα όλα όσα περιμένεις (και θέλεις) να δεις. Ντεμπούτο στην κινηματογραφική σκηνοθεσία του τηλεοπτικού Τζέι Τζέι Εϊμπρεχαμς. (ΗΠΑ, 2006, 118’)

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου

(Le premier jour du reste de ta vie)

ΕΤ1, 23.00

Μοιρασμένη σε πέντε κεφάλαια, όσα και τα μέλη της δυσλειτουργικής οικογένειας γάλλων μεσοαστών που πρωταγωνιστούν, η ταινία του Ρεμί Μπαζανσόν έχει κάποιες ευχάριστες στιγμές χωρίς ποτέ να καταλήγει σε κάτι αξέχαστο. Υπήρξε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, αποσπώντας τρία βραβεία Σεζάρ: ανερχόμενου και ανερχόμενης ηθοποιού (Μαρκ Αντρέ Γκροντέν, Ντεμπορά Φρανσουά) και μοντάζ. (Γαλλία, 2008, 114’)

Μαύρο γεράκι: η κατάρριψη

(Black Hawk Down)

MEGA, 23.20

Δεξιοτεχνική «αναπαράσταση» της αποτυχημένηs επέμβασης των Αμερικανών στη Σομαλία το 1993, από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, σε μια πρωτοποριακή στο γύρισμά της ταινία, η οποία όμως αντιμετωπίζει «πορνογραφικά» την εικονογράφηση της φρίκης του πολέμου. Οι Τζος Χαρτνέτ, Σαμ Σέπαρντ, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που υποδύονται τους στρατιώτες. Ο Σκοτ και ο διευθυντής φωτογραφίας Σλάβομιρ Ιντζιάκ προτάθηκαν για Οσκαρ, ενώ η ταινία κέρδισε το βραβείο μοντάζ και ήχου. (ΗΠΑ, 2001, 137’)