Γιάννης Μανώλης: «Ο Παπαδήμος είναι τροχονόμος της τρόικας»

Την Τρίτη 10/1/2012 ο γραμματέας συνδικαλισμού της Ν.Δ. μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού {{{ moto }}}

Νομίζω ότι έχει γίνει καθαρό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, συντάξεων και νέων φόρων. Αυτό έχει γίνει κατανοητό. Είναι καθαρό.

Για επικουρικές συντάξεις.

Ειδικά για το θέμα των επικουρικών συντάξεων δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, απολύτως, με βεβαιότητα γιατί τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Να έρθει κάποιος εκ των προτέρων, όπως είναι ο κ Κουτρουμάνης να πει ενοποίηση Ταμείων και μείωση συντάξεων. Και να σας θυμίσω ότι το Ταμείο του κ υπουργού είναι το ΤΕΑΠΟΚΑ δεν το ενοποιεί με κανένα άλλο ταμείο παρά το γεγονός ότι ,το ταμείο αυτό έχει κοινωνικό πόρο, που σημαίνει ότι πληρώνουμε όλοι οι έλληνες στο επικουρικό του ΤΕΑΠΟΚΑ

Για Παπαδήμο

Ο κ πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές γενικά και νομίζω ότι λειτουργεί ως τροχονόμος της τρόικας. Που ο τροχονόμος τι κάνει καταργεί φανάρια, διευκολύνει ,περάστε ελεύθερα. Αυτό λεει ο κ Παπαδήμος προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν. Όταν δέχτηκε κριτική- κι ήμουν από αυτούς που του άσκησαν σκληρή κριτική γιατί δεν υπάρχει πρωθυπουργός που θα μπορεί να πει ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, άρα τίποτα- αναγκάστηκε να πει παρά μόνο η σωτηρία της χώρας. Εξαρτάται τι εννοεί ο κ Παπαδήμος όταν λεει παρά μόνο η σωτηρία της χώρας. Αλλά και γω για τη σωτηρία της χώρας ενδιαφέρομαι. Μόνο που η χώρα δεν είναι κάτι αφηρημένο.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τους συνδικαλιστές

Εκείνο που εμείς ως κόμμα έχουμε αναγνωρίσει στους συνδικαλιστές είναι η αυτονομία τους. Εκπροσωπούν εργαζόμενους. Αυτοί θα πάρουν θέση. Αυτό είπε και ο πρόεδρος του κόμματος, χθες, ότι αυτό είναι στη ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση για τις μειώσεις ,που κάνουν οι εταίροι και δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει είτε το κόμμα, είτε η κυβέρνηση, νωρίτερα.

Εκείνο το οποίο δεν θα δεχτώ ποτέ είναι να έρθει η κυβέρνηση, επειδή το άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός κι αυτό δείχνει ότι είναι σε αδύναμη θέση, αποδυναμώνει και την θέση των συνδικάτων, στη λογική ότι αν δεν τα βρείτε εγώ θα φέρω πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Για τις εκλογές

Εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα έτσι κι αλλιώς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk