Στο Ταμείο Νομικών οι δικαστές

Συνάντηση αυτή την ώρα, σήμερα Δευτέρα το πρωί με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται σε εξέλιξη με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων.

Σε θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων της χώρας.

Οι δικαστές, κατά την αποχώρησή τους, έδειξαν ικανοποίηση μετά τις δεσμεύσεις που έλαβαν για τα ασφαλιστικά τους αλλά και την κατανόηση του Πρωθυπουργού για τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί και αυτοί, όπως όλοι οι έλληνες εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δικαστές να υπαχθούν τελικά στο Ταμείο Νομικών και όχι στο ΙΚΑ όπως αρχικά προβλεπόταν, αφού γίνουν τις επόμενες ημέρες οι σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους δικαστές ότι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις στα μισθολογικά τους ενώ οι δικαστές από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στους διακριτούς ρόλους των τριών εξουσιών και την πρόθεση όλων να τους υπερασπιστούν. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, δεν έγινε καμία ιδιαίτερη συζήτηση ούτε για τα θέματα των μεγάλων δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτε για την υπόθεση των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων – οι οποίοι σημειωτέον αυτή την ώρα βρίσκονται στον Αρειο Πάγο για να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις στον αντιεισαγγελέα κ. Π. Μακρή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν μεταβεί: ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος και οι πρόεδροι των υπολοίπων δικαστικών ενώσεων, παρουσία των υπουργών Επικρατείας κ. Γιώργου Σταυρόπουλου και Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk