Ελληνο-αραβικό οικονομικό φόρουμ την Τετάρτη στο Λαγονήσι

Με τη συμμετοχή 200 επιχειρήσεων και επενδυτικών φορέων αρχίζουν την Τετάρτη οι εργασίες του επιχειρηματικού_οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνουν από κοινού οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα προεδρεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Σεΐχης Αλ Ναγιάν

Με τη συμμετοχή 200 επιχειρήσεων και επενδυτικών φορέων αρχίζουν την Τετάρτη οι εργασίες του επιχειρηματικού_οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνουν από κοινού οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Λαγονήσι. Θα προεδρεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Σεΐχης Αλ Ναγιάν.

Στόχος του Φόρουμ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Πάγκαλου είναι αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και η αξιοποίηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς της βιομηχανίας αλουμινίου, ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, αεροπορικών μεταφορών, αγροτικής βιομηχανίας, τροφίμων, τραπεζών, χρηματιστηρίου, ναυτιλίας και των νέων τεχνολογιών.

Σε συνέντευξή του στην κινεζική οικονομική εφημερίδα China Business News ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος είπε ότι «ο Λουκάς Παπαδήμος ηγείται μίας νέας κυβέρνησης που χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης», μίας κυβέρνησης η οποία σχηματίσθηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν από την προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο ο κ. Παπαδήμος έχει την αποφασιστικότητα καθώς και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς: «Αποστολή της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις διατάξεις του Μνημονίου και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η διενέργεια εκλογών θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό μετά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων», είπε ανάμεσα στα άλλα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk