Αλλαγές στη δόμηση με το νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να έχουν ψηφισθεί οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.

Ο νέος ΓΟΚ, που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο Διαδίκτυο για διαβούλευση, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση υπό προϋποθέσεις του συντελεστή δόμησης και ενσωμάτωση των ημιυπαίθριων χώρων σε αυτόν, μεγαλύτερα ύψη και όγκους στα κτίρια και συνενώσεις οικοπέδων.

Όπως λέει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, στην εφημερίδα «Τα Νέα», «η δόμηση χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες και εισάγεται ένα τρίτο περιβλαλλοντικό στοιχείο που είναι η αύξηση της αρτιότητας».

Στο νέο ΓΟΚ, η έννοια των ηιμυπαίθριων χώρων καταργείται και αντικαθίσταται με την ένοια των «ανοικτών στεγεσμένων χώρων», δηλαδή οι ημιυπαίθριοι ενσωματώνονται στον συντελεστή δόμησης.

Επίσης, προβλέπεται η υπό προϋποθέσεις αύξηση 10% του συντελεστή δόμησης και μεγαλύτερες αρτιότητες στα εκτός σχεδίο οικόπεδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk