Σε κοινή επιτροπή τα μέτρα για τις επικουρικές

Κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα μέτρα για τις επικουρικές συντάξεις. Στη λύση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και οι τομεάρχες της ΝDelta.001, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με τη διατύπωση της πρότασης του υπουργείου για μειώσεις στις επικουρικές και την ενοποίηση των Ταμείων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα «εξορθολογισμού των επικουρικών συντάξεων», όπως και στην ανάγκη η επιτροπή να καταλήξει «σε σύντομο χρονικό διάστημα» στην αξιολόγηση των προτάσεων και την προώθηση των λύσεων.

Κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα μέτρα για τις επικουρικές συντάξεις. Στη λύση αυτή κατέληξαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και οι τομεάρχες της ΝΔ, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με τη διατύπωση της πρότασης του υπουργείου για μειώσεις στις επικουρικές και την ενοποίηση των Ταμείων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα «εξορθολογισμού των επικουρικών συντάξεων», όπως και στην ανάγκη η επιτροπή να καταλήξει «σε σύντομο χρονικό διάστημα» στην αξιολόγηση των προτάσεων και την προώθηση των λύσεων.

Ταυτοχρόνως ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΝΔ να συμμετέχουν ενεργά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σε όλα τα επίπεδα, κάτι που θα ζητήσει και από τον ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Εργασίας έχει δεσμευτεί πως το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για τις επικουρικές συντάξεις θα έχει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο επιμένει στην πρότασή του την οποία έθεσε υπόψη των τομεαρχών της ΝΔ. Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, καμία επικουρική σύνταξη δεν θα μειωθεί κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού, ενώ οι μειώσεις θα αφορούν μόνο τα ελλειμματικά ταμεία και τις συντάξεις που υπερβαίνουν αυτό το ποσοστό. Η ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ) σε ένα θα γίνει από την 1η Ιουλίου του 2012, αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης.

Ενοποίηση σε έναν «κουμπαρά» όλων των περιουσιακών στοιχείων των ενοποιημένων ταμείων και τομέων. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους (που ισχύει και σήμερα) και σύσταση ατομικών μερίδων για όσους ασφαλίστηκαν από 1/1/2001 και μετά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk