Με το βλέμμα στο 2012

Το όριο ανάμεσα στη μια χρονιά και στην επομένη είναι συνήθως ένα… πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Πώς να ξεχωρίσουμε λοιπόν την επιστήμη του ‘11 από εκείνη του ‘12; Κι όμως η νέα χρονιά αγωνίζεται ήδη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που γέννησε η προηγούμενη. Το μποζόνιο Higgs που «ξεμύτισε» τον Δεκέμβριο περιμένει την επιβεβαίωσή του, ως τον Μάρτιο όμως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού ο επιταχυντής LHC δεν θα έχει βγει από τη χειμερία νάρκη του..

Το όριο ανάμεσα στη μια χρονιά και στην επομένη είναι συνήθως ένα… πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Πώς να ξεχωρίσουμε λοιπόν την επιστήμη του ‘11 από εκείνη του ‘12; Κι όμως η νέα χρονιά αγωνίζεται ήδη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που γέννησε η προηγούμενη. Το μποζόνιο Higgs που «ξεμύτισε» τον Δεκέμβριο περιμένει την επιβεβαίωσή του, ως τον Μάρτιο όμως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού ο επιταχυντής LHC δεν θα έχει βγει από τη χειμερία νάρκη του…

Σε πιο μακρινούς ορίζοντες, το Curiosity ετοιμάζεται να προσεδαφιστεί αυγουστιάτικα στον Αρη δίνοντάς μας πληροφορίες «από πρώτο χέρι» για τον Κόκκινο Πλανήτη, ενώ αρχίζει να χτίζεται και το πρώτο σκάφος μαζικού διαστημικού τουρισμού… Στις καρδιές των υπολογιστών μας τα νανοκυκλώματα πήραν φωτιά για να επαληθεύσουν τον νόμο του Moore και στα καταναλωτικά ράφια οι τηλεοράσεις υπόσχονται ήδη να ακούνε όταν τους μιλάμε! Στον τομέα της υγείας μία λέξη κρατά τα κλειδιά της αλλαγής: βλαστοκύτταρα. Και στη βιολογία το βασίλειο των -omics έρχεται να ξεδιπλώσει και τις πιο μύχιες πλευρές του θαύματος που λέγεται ζωή.

Αν πράγματι όλες αυτές οι προσδοκίες επαληθευτούν, τότε θα έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε πρωτοχρονιάτικο πάρτι για να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά που μόλις άρχισε!

Δείτε τις αναμενόμενες αλλαγές πατώντας σε κάθε έναν από τους παρακάτω τομείς:

Φυσική

Περιβάλλον

Διάστημα

Πληροφορική

Ψυχαγωγία

Ιατρική

Βιολογία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk