Αναξιόπιστος ο κ. Παπανδρέου

Αναξιόπιστος ο κ. Παπανδρέου | tovima.gr

Αντί να επιρρίψει ευθύνες στους συνεργάτες του αλλά και στον ίδιο που η χώρα έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση και οι Έλληνες πολίτες έχουν πτωχεύσει μέσα στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του. Αντί να απολογηθεί που οδήγησε τη χώρα στην πολιτική του Μνημονίου και δεν λειτουργεί σήμερα τίποτα., αντί να ομολογήσει την ήττα του ως πολιτικός, ο κ. Παπανδρέου αναμόχλευσε τα ωραία παχιά λόγια για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια, κάθεται και κατηγορεί ένα μέσο το οποίο αποτυπώνει εδω και δεκαετίες την αλήθεια ενημερώνοντας τους πολίτες με συνέπεια και εγκυρότητα.

Επί δύο χρόνια έγιναν τραγικά λάθη σε σημείο η πατρίδα να βουλιάζει και κάποιοι από τους συνεργάτες του σήμερα να μην τους «καίγεται» καρφί αλλά το μόνο που να τους ενδιαφέρει να είναι πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά θέλοντας να προστατεύσει την προσωπική του πολιτική έχει καταστρέψει το κίνημα το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, βάζοντας το σε πρωτόγνωρες διαδικασίες για ένα δημοκρατικό κόμμα. Ουσιαστικά θέλει να τοποθετήσει ένα στέλεχος το οποίο θα το «κάψει» ώστε να υποστεί την ήττα στις επόμενες εκλογές και έπειτα να γίνουν διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου από τη βάση, βάζοντας σε κίνδυνο την ενότητα αλλά και το μέλλον του κόμματος.

Και αν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι θέλει να εξασφαλίσει την επανεκλογή στη Σοσιαλιστική Διεθνή και έπειτα να παραιτηθεί τότε αποδεικνύει περίτρανα ότι το μόνο που θέλει να διαφυλάξει είναι το προσωπικό του μέλλον.

Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ ένα τόσο σημαντικό στέλεχος με όνομα βαρύ σαν ιστορία να πέφτει σε τέτοια ατοπήματα, να προχωρά σε πράξεις πολιτικής επιβίωσης που ουσιαστικά να θυσιάζει ακόμη και την προσωπική του υστεροφημία. Φαίνεται προφανώς ότι δρα υπό συναισθηματική πίεση και καταφέρεται κατά δικαίων και αδίκων. Όμως δεν αποδίδει εκεί που πρέπει τις ευθύνες, ουσιαστικά υποτιμώντας την κρίση του Ελληνικού λαού, ο οποίος έζησε στο πετσί του τα μέτρα των δύο τελευταίων χρόνων, κατάλαβε ότι η χώρα μας μπήκε σε περιπέτειες χωρίς η πολιτική ηγεσία να είναι άμοιρη ευθυνών και ουσιαστικά τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι που οδήγησαν σε αποτέλεσμα ο κ. Παπανδρέου να είναι πολιτικά αναξιόπιστος.

Σε ένα πολιτικό συμβούλιο που θα έπρεπε να βοηθήσει το κόμμα που τον ανέδειξε πρωθυπουργό να βρει το δρόμο του και να μπορέσει να προσφέρει ξανά στον Ελληνικό λαό, αυτός αρκέστηκε σε κουτσομπολίστικους σχολιασμούς, σε ανακριβείς τοποθετήσεις και σε παραπολιτικό λόγο. Ενώ θα μπορούσε να κάνει αυτοκριτική και να προχωρήσει σε παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων και για τον ίδιο και την υστεροφημία του. Στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ειπώθηκαν πολλά και μοναδικοί κριτές είναι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι μπορούν να διαπιστώσουν εύκολα ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα, ποιος βοήθησε στην εθνική σωτηρία και ποιοι θα πρέπει να απολογηθούν στον ιστορικό του μέλλοντος για τα λάθη τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk