Ο χωρισμός της με τον ΄Αστον Κούτσερ και τα κιλά που έχασε σε σημείο να δείχνει σκιά του εαυτού της έφεραν την Ντέμι Μουρ στο προσκήνιο.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar (ένα περιοδικό που την έχει φιλοξενήσει στα εξώφυλλά του το 2005, το 2008 και το 2010) στο τεύχος του Φεβρουαρίου με αφορμή τη συνέντευξη που δίνει στην παλιά, καλή της φίλη, Αμάντα Ντε Καντενέτ. Εκεί η Ντέμι Μουρ αναφέρεται σε θέματα πνευματικότητας, αποδοχής του εαυτού και, βεβαίως, στη νέα της εμφάνιση.

Και μπορεί να μην εξηγεί στο γιατί έχει αδυνατίσει τόσο, σημειώνει, ωστόσο, τη μάχη που δίνει με τον εαυτό της για να αποδεχτεί το σώμα της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η ίδια βιώνει την κατάσταση αποδοχής όχι μόνο του πόσο αδυνάτισε αλλά και των αλλαγών που επιφέρει στην εμφάνισή της η ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντέμι Μουρ επιστρέφει και στον κινηματογράφο με έναν μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία «Lovelace», την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της βιογραφίας της διάσημης πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς

Στον ομώνυμο και πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι η Αμάντα Σέιφριντ, ενώ η Ντέμι Μουρ θα υποδυθεί την ακτιβίστρια Γκλόρια Στάινεμ. Πρόκειται για τη γυναίκα που το 1972 ίδρυσε το διάσημο περιοδικό «Ms. Magazine», στο οποίο δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που αναφερόταν στην ταραχώδη σχέση της Λάβλεϊς με τον επίσης διάσημο σταρ της πορνογραφίας, Τσακ Τρέινορ. Η Λάβλεϊς και ο Τρέινορ μάλιστα είχαν συνεργαστεί στα γυρίσματα της διάσημης ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι».