Γιώργος Καρατζάφερης: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε άτακτο πανικό»

Την Πέμπτη 5/1/2012 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

Για την επίθεση Παπανδρέου στο ΔΟΛ {{{ moto }}}

O Γιώργος Παπανδρέου είναι σε άτακτο πανικό. Και αυτό το λέω γιατί, όταν ένας πολιτικός άνδρας και μάλιστα με μία πορεία κι εμπειρία αρχίζει και βρίζει συγκροτήματα τότε, αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει τον αυτοέλεγχο του. Κι ως εκ τούτου είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για το κόμμα του, ενδεχομένως και για την Ελλάδα. Όλα αυτά μπορούσε να τα αποφύγει. Προφανώς βλέπει παντού δαίμονες. Αυτό το διαμελισμό που πήγε να κάνει, χθες, ο κ Παπανδρέου, εγώ δεν τον καταλαβαίνω.

Για τη δυαρχία

Επίσης, δεν καταλαβαίνω και αυτή τη δυαρχία, εξαιρετικά μέχρι τον Ιούνιο, όπου συμπτωματικά λήγει και ο χρόνος για επικίνδυνες καταστάσεις. Είχα πει πριν από δύο μήνες ότι ο κ Παπανδρέου δεν πρόκειται να φύγει με τίποτα, πριν από τον Ιούνιο, γιατί λήγει η ημερομηνία. Φοβάται το ενδεχόμενο ότι, αύριο το πρωί, μπορεί να προκύψει μια πλειοψηφία, από την άλλη πλευρά, που θα τον οδηγήσει σε κάποιες περιπέτειες, με την εμμονή που είχε να στήσει τόσες πολλές Εξεταστικές Επιτροπές.

Για διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Νομίζω ότι είναι ευανάγνωστο. Νομίζω ότι πηγαίνει στον κ Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κούρσα έχει περιοριστεί ,πλέον, ανάμεσα στον κ Βενιζέλο και τον πρώην στενότατό του συνεργάτη τον κ Λοβέρδο. Αλλά η κίνηση αυτή του κ Παπανδρέου είναι νομίζω καρότα στο κ Βενιζέλο

Ο κ Λοβέρδος είναι ένας άξιος άνθρωπος. Σκέφτεται πολύ. Μου αρέσει. Πιστεύω ότι εάν κάποια στιγμή στο μυαλό του σκεφτόταν να κάνει το κάτι τι δεν θα βρει καλύτερη περίοδο.

Για αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.

Σαφώς, αλλά δεν είναι η ανάλυση που κάνουν κάποιοι. Αυτή είναι η εύκολη ανάγνωση, την οποία κάνουν εκείνοι οι οποίοι θέλουν να βλέπουν διάφορες καταστάσεις.

Βεβαίως εάν δεν σοβαρευτούν θα αποχωρήσω. Αν σοβαρευτούν δεν έχω λόγο να το κάνω. Αλλά δεν τους βρίσκω τόσο σοβαρούς όσο απαιτούν οι καταστάσεις Προσωρινά, έστω και πρόσκαιρα η επιδερμικά το ένα θέμα λύθηκε. Και χαίρομαι που ο Παπανδρέου το προχώρησε. Εγώ φώναζα πολύ καιρό. Δεν μπορούσαν να έρθουν 15 του μηνός οι τροικανοί και να μην υπάρχει ασφαλής οδηγός στο πρώτο κόμμα. Άρα ,λοιπόν, το ένα σκέλος λύθηκε. Το άλλο σκέλος είναι να αποφασίσει ο κ Αντ Σαμαράς εάν θα είναι εντός η εκτός κυβέρνησης. Αυτό το όποίο συμβαίνει οι δύο υπαρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας να είναι στη κυβέρνηση σε πρώτα υπουργεία και ταυτόχρονα να είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει πως μπορεί να γίνει. Εγώ δεν κάνω το ίδιο .Εγώ στηρίζω ολόπλευρα την κυβέρνηση.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τη στάση μας απέναντι στη τρόικα

Το ζητούμενο είναι εμείς να είμαστε μονομπλόκ απέναντι στη τρόικα. Γι αυτό πιέζω. Και θα πω και την λέξη που δεν είναι εύηχη, γι αυτό εκβιάζω. Ελάτε να είμαστε μια γροθιά απέναντι στη τρόικα. Είμαστε τρεις, με τις τελευταίες εκλογές εκπροσωπούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, πάμε με μια γροθιά. Δεν θάρθει η τρόικα να δει τον καθένα από μας κατ ιδίαν, κι ο καθένας από μας να καταθέσει τη δική του φόρμουλα. Το θέμα είναι να μην αποχωρήσω. Θα αποχωρήσω εάν διαπιστώσω ότι δεν έχουν διάθεση να γίνουμε μια γροθιά.

Για σύγκληση Πολιτικού Συμβουλίου

Εγώ επιμένω. Ήταν να γίνει μια συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Το είχα ζητήσει είχε διαφανεί ότι μπορεί να γίνει. Εάν δεν γίνει είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Και κατά συνέπεια κάνουμε κακό κι όχι καλό.

Για τα εργασιακά

Δεν υπάρχουν κόκκινες και πράσινες γραμμές. όταν δεν εν μπορείς να επιβάλεις αυτές τις γραμμές. Πρέπει να πάμε σε μια συνεννόηση και να πούμε: Εάν μας που αυτά να πούμε υπάρχει αυτό. Τι ζητάω το αυτονόητο .Να είμαστε συνεννοημένοι οι τρεις αρχηγοί στη κυβέρνηση σαν να είμαστε μια ομάδα. Κι επειδή η πιθανότητα της επόμενης μέρας των εκλογών θα ξαναφέρει ένα ίδιο η παρόμοιο σχήμα στη κυβέρνηση, ε τουλάχιστον ας βάλουμε τις βάσεις μιας καλής συνεννόησης. Γιατί αυτό που κάνουν οι άλλοι δύο είναι να διαγκωνίζονται ποιος θα ρίξει μια αγκωνιά στον άλλον. Κι αυτό με ενοχλεί.

Για αριθμό μελών κυβέρνησης

Είναι μεγάλος ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης. Είπα να μειωθεί ο αριθμός. Για τα πρόσωπα που θα είναι υπουργοί και υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ Δεν με ενδιαφέρει.. Αυτό είναι θέμα που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk