Κίνα: «Μαχαίρι» στα ψυχαγωγικά τηλεοπτικά προγράμματα

Τα δορυφορικά δίκτυα στην Κίνα αναγκάστηκαν να «κόψουν» κατά δύο τρίτα τις ψυχαγωγικές εκπομπές στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης, κατ’ εντολή του αρμόδιου ελεγκτικού φορέα της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει την «υπερβολική διασκέδαση»

Τα δορυφορικά δίκτυα στην Κίνα αναγκάστηκαν να «κόψουν» κατά δύο τρίτα τις ψυχαγωγικές εκπομπές στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης, κατ’ εντολή του αρμόδιου ελεγκτικού φορέα της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει την «υπερβολική διασκέδαση».

Το «μαχαίρι» στα ψυχαγωγικά προγράμματα έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων του προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο για την επιρροή της δυτικής κουλτούρας.

Τα σόου με υποψήφια ταλέντα και τα reality είναι τα μεγαλύτερα «θύματα» της νέας τηλεοπτικής εποχής που επιβάλλει το ΚΚ Κίνας. Τη λίστα συμπληρώνουν τα talk show και εκπομπές με συναισθηματικές ιστορίες που κρίθηκαν «χαμηλού» γούστου και ποιότητας.

Η εντολή της αρμόδιας Αρχής για τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εκπομπών ψυχαγωγίας στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης να έχει πέσει στις 38 από 126 και να δίνεται πλέον έμφαση στις «παραδοσιακές αρετές».

Κάθε ένα εκ των 34 δορυφορικών δικτύων της Κίνας έχει δικαίωμα να προβάλλει δύο ψυχαγωγικά προγράμματα την εβδομάδα και 90 λεπτά ψυχαγωγικού περιεχομένου κάθε μέρα από τις 19:30 έως τις 22:00.

Η Κίνα έχει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό παγκοσμίως. Μπροστά από τους δέκτες καθηλώνεται το 95% σε 1,3 δισ. κατοίκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk