Καταργεί 1500 θέσεις εργασίας η Societe Generale

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα καταργήσει το 2012 περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας στη θυγατρική της χρηματοδοτική και επενδύτική εταιρεία, οι 880 από τις οποίες στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα καταργήσει το 2012 περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας στη θυγατρική της χρηματοδοτική και επενδύτική εταιρεία, οι 880 από τις οποίες στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Μειώνοντας τον όγκο των δραστηριοτήτων της η Societe Generale ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων δύο γαλλικών τραπεζών BNP Parisbas και Credit Agricole «για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις στο οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο».

Όσον αφορά τις 880 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν στη Γαλλία υπεγράφη σήμερα μία συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για «να οριστεί το σύνολο των συνοδευτικών μέτρων και των κοινωνικών εγγυήσεων για τους εργαζόμενους» που επηρεάζονται.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί από τις αρχές Απριλίου «χωρίς να υπάρξουν απολύσεις και αναγκαστικές αποχωρήσεις», διαβεβαίωσε η διεύθυνση της τράπεζας επισημαίνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα μετάταξης των εργαζομένων στη λιανική τράπεζα.

Αντίθετα δεν έχει γίνει καμία δέσμευση για το προσωπικό που επηρεάζεται από τις καταργήσεις θέσεων στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk