Πάνος Μπεγλίτης: «Ο πολιτικός χρόνος δεν ταυτίζεται με τον κομματικό ή προσωπικό πολιτικό χρόνο».

Την Τετάρτη 4/1/2012 ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Πράγματι αποφασίσαμε την αναβολή του προγραμματισμένου, για αύριο, το απόγευμα, διευρυμένου πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, στη κυβέρνηση Παπαδήμου για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρακτικά προβλήματα στους συναδέλφους μας που μετέχουν στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Άρα, λοιπόν, σεβόμενοι την κυβέρνηση του κ Παπαδήμου το ενδιαφέρον για να προχωρήσει τα κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι το ασφαλιστικό, τα ασφαλιστικά επικουρικά ταμεία και οι επικουρικές συντάξεις, εμείς αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συγκαλέσουμε τη δική μας συνάντηση την επόμενη Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, έτσι ώστε, να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής και στα στελέχη μας, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους υπουργούς Σ αυτή τη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.{{{ moto }}}

Στη κυβέρνηση Παπαδήμου συμμετέχουμε ως κόμμα. Ως κυβερνητικοί εταίροι. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ένα απλό αριθμητικό άθροισμα, αυτόνομων πολιτικών προσωπικοτήτων. Συμμετέχουμε ως ΠΑΣΟΚ. Οι υπουργοί μας έχουν ευθύνη απέναντι στη παράταξη μας κι άρα η συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης περιόδου αφορούν και τα στελέχη μας που μετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τρία είναι τα μεγάλα ζητήματα τα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτηση κι ο διάλογος για την ανταλλαγή απόψεων.

Πρώτο θέμα είναι η αξιολόγηση σε βάθος των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερο θέμα είναι η αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και ,κυρίως, είναι η δική μας ευθύνη , είναι ο δικός μας στόχος να υποστηρίξουμε με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα τη κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της.

Και το τρίτο μείζον θέμα, το οποίο αντιλαμβάνομαι είναι της επικαιρότητας κι ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση της Τρίτης είναι μια αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα κι όχι να ανοίγουν μέσω των ΜΜΕ, είτε στις τηλεοράσεις είτε οπουδήποτε αλλού δι επιστολών η άρθρων. Είναι καταστατικά και, τουλάχιστον, θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι να σεβόμαστε τις καταστατικές αρχές του κινήματός μας, είναι ανάγκη να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Συμφωνούμε, απολύτως, να ανοίξει η συζήτηση και είναι πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εφ όλης της ύλης. Όλα τα θέματα που συνδέονται με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και με το μέλλον της παράταξής μας θα τεθούν επί τάπητος. Θα συζητηθούν με ειλικρίνεια.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την ηγεσία

Ο κ Παπανδρέου με την ευθύνη που τον διακρίνει θα τοποθετηθεί στα όργανα του κινήματος, ενώπιον των στελεχών Δεν γνωρίζω εαν θα το κάνει την Τρίτη. Ασφαλώς δεν είναι με την ευρεία του σύνθεση ένα θεσμοθετημένο όργανο αυτό που συνέρχεται την Τρίτη αλλά, από την άλλη πλευρά, έχει μια ισχυρή νομιμοποίηση η σύσκεψη αυτή λόγω των εκτάκτων αναγκών αλλά και λόγω της ποιότητας των στελεχών τα οποία θα συμμετάσχουν. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να τοποθετηθεί να θέσει κι εκείνα τα ζητήματα που θέλει

Για το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα είναι αντικείμενο της συζήτησης, του διαλόγου και των αποφάσεων που θα ληφθούν. Το γεγονός ότι ο καθένας μετρά κι εκτιμά το χρόνο με το δικό του τρόπο, με τις δικές του, ενδεχομένως, ανάγκες αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρόνος πρέπει να προσαρμοστεί, εννοώ ο πολιτικός χρόνος είτε ο κομματικός πολιτικός χρόνος, στις ανάγκες του καθενός μας. Υπάρχει αντικειμενικά μια διαδικασία που θα ακολουθήσουμε υπάρχει ,επίσης, ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα κινηθούν σημαντικές εξελίξεις την επόμενη περίοδο.

Κατά συνέπεια θα συμφωνηθεί, βεβαίως, συντεταγμένα, με τρόπο ενωτικό πως θα προχωρήσουμε. Είναι θέμα του πρωθυπουργού του κ Παπαδήμου . Είναι μια συνταγματική αρμοδιότητα του κ Παπαδήμου. Αντιλαμβάνομαι όμως, επειδή πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας κομματικών εταίρων ,δηλαδή πολιτικών κομμάτων θα προΰπαρξει μια συνεννόηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Τα στελέχη μας που μετέχουν στη κυβέρνηση δεν μετέχουν ως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες. Μετέχουν ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ μετέχει στη κυβέρνηση του κ Παπαδήμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk