Μιχάλης Τιμοσίδης: «Χθες βρέθηκε λύση με τους φαρμακοποιούς»

Την Τετάρτη 4/1/2012 ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για απεργία Φαρμακοποιών

Χθες βρέθηκε λύση. Εκτιμώ και θέλω να πιστεύω ότι από σήμερα θα γίνεται ομαλά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, χωρίς να τους δημιουργούν άλλα προβλήματα.{{{ moto }}}

Για ΕΟΠΥ

Είναι ένας νέος θεσμός, μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη αλλαγή. Εμείς δεχόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα.. Άλλωστε και ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο και είχε πει ότι υπάρχει μια αίσθηση πως ο νέος φορέας που πάει να δημιουργηθεί θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα και δυσκολίες. Μένω σ αυτή τη διαπίστωση και σας λέω ότι είμαστε εδώ για να δούμε τι έγινε από την πλευρά των δύο συναρμόδιων υπουργείων για τον ΕΟΠΥ, ως ενιαίου φορέα για τους γιατρούς και τους λειτουργούς του. Να δούμε εάν, πράγματι, υπάρχουν αυτοί οι λόγοι για τους οποίους έχει προκληθεί αυτή η αντίδραση.

Για την ελονοσία

Υπάρχει, όντως, πρόβλημα, εδώ και δύο χρόνια ,αλλά, κυρίως, από πέρυσι όταν εμφανίστηκαν, σε μια τάση αυξητική της εκδήλωσης, κρούσματα ελονοσίας στη Λακωνία. Είναι σε γνώση του υπουργείου, υπήρξε κινητοποίηση πέρυσι ,όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά ,μέχρι στιγμής , ελεγχόμενο. Πέρυσι είχαμε -μεμονωμένα μεν -κρούσματα ελονοσίας και στην περιοχή της Αττικής.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Τα κρούσματα προέκυψαν από την παρουσία μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται και με παράνομο τρόπο στη χώρα μας, ιδιαίτερα στη περιοχή της Λακωνίας, όπου οι συνθήκες να πολλαπλασιαστεί η ελονοσία ευνοούνται .

Πέρυσι δεν έγιναν έγκυρα οι ψεκασμοί ενώ, φέτος, ξεκίνησαν κανονικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk