Σε υποβολή προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση μέρους ή συνόλου υφιστάμενων καλυμμένων ομολογιών σταθερού επιτοκίου προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοινώνει την υποβολή προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση μέρους ή του συνόλου των υφιστάμενων καλυμμένων ομολογιών σταθερού επιτοκίου
-της σειράς 3, συνολικής αξίας 1.500.000.000 ευρώ και λήξης το έτος 2016 που έχει εκδώσει η ΕΤΕ

-των εγγυημένων προνομιούχων τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου Α σειράς, μη σωρευτικού μερίσματος και άνευ δικαιώματος ψήφου, συνολικής αξίας 350.000.000 ευρώ,

-των εγγυημένων CMS-linked προνομιούχων τίτλων Β σειράς, μη σωρευτικού μερίσματος και άνευ δικαιώματος ψήφου, συνολικής αξίας 350.000.000 ευρώ,

-των εγγυημένων CMS-linked προνομιούχων τίτλων Γ σειράς, μη σωρευτικού μερίσματος και άνευ δικαιώματος ψήφου, συνολικής αξίας 180.000.000 δολαρίων,

-των εγγυημένων CMS-linked προνομιούχων τίτλων Δ σειράς, μη σωρευτικού μερίσματος και άνευ δικαιώματος ψήφου, συνολικής αξίας 230.000.000 ευρώ και

-των εγγυημένων προνομιούχων τίτλων σταθερού/κυμαινόμενου επιτοκίου της σειράς Ε, μη σωρευτικού μερίσματος και άνευ δικαιώματος ψήφου, συνολικής αξίας 375.000.000 λιρών Αγγλίας, έκδοσης της National Bank of Greece Funding Limited, για τους οποίους έχει χορηγηθεί η εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης της ΕΤΕ.

Το προσφερόμενο για την απόκτηση των Τίτλων αντάλλαγμα καταβάλλεται σε μετρητά και αντιστοιχεί, στην περίπτωση των Καλυμμένων Ομολογιών, σε 70% και, στην περίπτωση των Υβριδικών Τίτλων, σε 45% της ονομαστικής αξίας των σχετικών σειρών Τίτλων που προσφέρονται έγκυρα και γίνονται δεκτές για απόκτηση στο πλαίσιο των Προτάσεων.
Η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Deutsche Bank AG London Branch, η Merrill Lynch International και η Morgan Stanley & Co. International plc ενεργούν ως Διαχειριστές (Dealer Managers) της Πρότασης.
Οι Τίτλοι είναι εισηγμένοι και διαπραγματεύονται στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου, δύο δε σειρές των Υβριδικών Τίτλων διαπραγματεύονται επιπλέον και στο Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.

Η Πρόταση, για την οποία έχει ήδη ληφθεί η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, αφορά το συνολικό ποσό των υφιστάμενων πέντε σειρών Υβριδικών Τίτλων και των Καλυμμένων Ομολογιών, με συνολική ονομαστική αξία 1.746.073.000 ευρώ ως προς τους εκφρασμένους σε Ευρώ τίτλους, 86.482.000 δολαρίων ως προς τους εκφρασμένους σε δολάρια ΗΠΑ τίτλους και 56.281.000 λιρών Αγλίας ως προς τους εκφρασμένους σε στερλίνες τίτλους.

Σημειώνεται ότι η απόκτηση από την ΕΤΕ μέρους ή του συνόλου των Τίτλων (ανεξαρτήτως σειράς) που προσφέρονται σαν μέρος της Πρότασης υπόκειται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της ΕΤΕ, και θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενα διαθέσιμα της ΕΤΕ.
Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρότασης, δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια πρόταση για την απόκτηση των Τίτλων στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά δημόσια πρόταση απόκτησης ούτε σύσταση προς υποβολή πρότασης για πώληση Τίτλων στην Ελλάδα.