Περισσότεροι οι Κινέζοι από τους Βρετανούς αγοραστές της Bentley

H κρίση δεν άγγιξε τη Bentley. H βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων -η οποία ανήκει στο γερμανικό όμιλο Volkswagen- κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της το 2011 κατά 37%.

H κρίση δεν άγγιξε τη Bentley. H βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων -η οποία ανήκει στο γερμανικό όμιλο Volkswagen- κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της το 2011 κατά 37%. Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ραγδαία πτώση των πωλήσεων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και του φόβου των καταναλωτών για επιδείνωση της κρίσης, η Bentley κατάφερε να πουλήσει 7000 οχήματα. Επίδοση κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη για μια εταιρεία που απευθύνεται σε ένα πολύ «ειδικό» κοινό. Για την ακρίβεια σε όσους έχουν την άνεση να διαθέσουν ποσά άνω των 180.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα αξιόπιστο μεν αλλά πολυδάπανο (για την απόκτηση και τη συντήρησή του) αυτοκίνητο.
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά η Βρετανία εκθρονίστηκε από τη δεύτερη θέση καθώς η Κίνα αναδείχθηκε στη σημαντικότερη αγορά μετά τις ΗΠΑ για τα πολυτελή μοντέλα της Bentley. Οι πωλήσεις στην Κίνα διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2010 ξεπερνώντας τα 1800 οχήματα. Όμως και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 1190 οχήματα. Το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για τη βρετανική εταιρεία η οποία πλησιάζει τον ένα αιώνα ζωής (έτος ίδρυσης 1919) είναι τα 10.014 οχήματα που πωλήθηκαν το 2007. Πάντως έκτοτε η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην κερδοφορία λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και ανάπτυξης της. Το πρώτο εννεάμηνο του 2011 οι ζημιές άγγιξαν τα έξι εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk