Επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, ο Βέλγος Πέτερ Πρετ

«Ο κύριος Πέτερ Πρετ θα είναι υπεύθυνος για την οικονομία, τους ανθρώπινους πόρους του προϋπολογισμού και για την οργάνωση» της ΕΚΤ, αναφέρει η Τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της.

Eπικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι από σήμερα ο Βέλγος Πέτερ Πρετ, έπειτα από τον διορισμό του κατά τη διάρκεια συνόδου του διευθυντηρίου της ΕΚΤ.

«Ο κύριος Πέτερ Πρετ θα είναι υπεύθυνος για την οικονομία, τους ανθρώπινους πόρους του προϋπολογισμού και για την οργάνωση»
της ΕΚΤ, αναφέρει η Τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ο 62 ετών Πέτερ Πρετ ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία και είναι πτυχιούχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο Βέλγιο. Για 10 χρόνια και μέχρι τον διορισμό του, τον Ιούνιο του 2011 στο διευθυντήριο της ΕΚΤ, ήταν διευθυντής της βελγικής Εθνικής Τράπεζας.

Η θέση ωστόσο που ανέλαβε από σήμερα στην ΕΚΤ, κρίνεται ως στρατηγικής σημασίας εν μέσω της κρίσης στην ευρωζώνη και την επιθυμούσαν πάρα πολύ η Γερμανία και η Γαλλία.

Δύο άλλα μέλη του διευθυντηρίου, ο Γάλλος Μπενουά Κερέ και ο Γερμανός Γεργκ Ασμουσεν, που ήταν επίσης υποψήφιοι για τη θέση αυτή και τους υποστήριζαν οι κυβερνήσεις τους, αναλαμβάνουν αντιστοίχως τις δραστηριότητες της αγοράς και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις, σύμφωνα πάντα με ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk