Εξηγήσεις για την πώληση της Telekom Srbija ζητεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Ως «θλιβερό και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο συνολικά για την εθνική οικονομία» γεγονός χαρακτηρίζει η ΟΜΕ – ΟΤΕ την πώληση των συμμετοχών του οργανισμού.

Ως «θλιβερό και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο συνολικά για την εθνική οικονομία» γεγονός χαρακτηρίζει η ΟΜΕ – ΟΤΕ την πώληση των συμμετοχών του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή του οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ σημειώνουν ότι το μερίδιο 20% επί της Telekom Sbrija αποτελούσε «μια συμμετοχή που έφερνε μερίσματα» και δημιουργούσε «προϋποθέσεις ανάπτυξης στο σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας».

«Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει θεωρητικά και πρακτικά ότι πωλήσεις που στόχο είχαν να κλείσουν «μαύρες τρύπες», δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο» αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση και διερωτάται: «Αν χθες η Infote, προχθές η Αρμενία και το Μαυροβούνιο, πρόσφατα η FYROM, τώρα η Telecom Sbrija, αύριο ο Hellasat και η ΟΤΕ Globe, τι τελικά θα μείνει από τον ΟΤΕ των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών;»

«Κάποιοι» συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα μείνουν στην ιστορία ότι παρέλαβαν πολυεθνική εταιρεία Ν.Α, Ευρώπης και θα παραδώσουν Ε.Π.Ε»

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θεωρεί ότι «το όλο θέμα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς δεν υπάρχει καμία νομιμοποιημένη εξουσιοδότηση προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού δημοσίου από μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»».

Οι συνδικαλιστές ζητούν «εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών», κάνοντας λόγο για «αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων που εκπροσωπεί και απομειώνει την αξία του Ομίλου»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk