Χρήστος Πρωτόπαπας: «Το πολιτικό συμβούλιο, θα βάλει χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου αρχηγού»

Την Τρίτη 3/1/2012 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ {{{ moto }}}

Σκοπός της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου είναι να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που χρειάζεται, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή για τη διαδικασία του απολογισμού, τις διαδικασίες της νέας πολιτικής πρότασης, της νέας πολιτικής αφήγησης- όπως λέμε -και της εκλογής της νέας ηγεσίας. Αυτά τα τρία έχουν συζητηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, στη διευρυμένη σύνθεση του, που ήταν όλοι παρόντες, βεβαίως, δεν πάρθηκε απόφαση γιατί δεν ήταν θεσμικό το όργανο. Σήμερα, στο θεσμικό όργανο, πρέπει να καθοριστεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ,ώστε το ΠΑΣΟΚ να φύγει από το τέλμα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο τρίπτυχο απολογισμός, νέα πολιτική πρόταση, εκλογή ηγεσίας.

Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, με εκλογή από τη βάση. Από κει πέρα όποιος θεωρεί ότι μπορεί η πρέπει η έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ηγεσία, μπορεί να το κάνει. Εγώ πιστεύω και τόχω πει ότι, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή που έχει να κάνει και με τις πολιτικές προτάσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και με την πολιτική ηγεσία του. Αυτό είναι ένα δικό μου πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ και να το επιβάλλω. Κι αυτό το τρίπτυχο απολογισμός, πολιτική πρόταση, εκλογική ηγεσίας υλοποιείται προ των εκλογών.

Για την παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου

Δεν βλέπω το λόγο να το σχολιάσω. Ο Νίκος Παπανδρέου δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα ο καθένας διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του, άρα δεν υποχρεούμαστε να τις σχολιάσουμε.

Για την υπόθεση Καπελέρη

Είναι μια δυσάρεστη υπόθεση. Κατά την γνώμη μου πολύ καλά έκανε ο υπουργός Οικονομικών μόλις έγινε η δίωξη και ζήτησε την σχετική παραίτηση. Όλο αυτό το θέμα με τη πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που επιβαρύνει τους έλληνες πολίτες, εξαιρετικά επώδυνα. Είναι λογικό να σου λεει ο έλληνα πολίτης ο οποίος έχει επιβαρυνθεί και έχει φτάσει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του ότι, κοίταξε να δεις, πρέπει να υπάρχει κι ένα θέμα στοιχειώδους δικαιοσύνης. Επιβαρύνεις εμένα αλλά πιάσε κι από αυτούς που μπορούν. Πιάσε κι αυτούς που έχουν, από αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Υπάρχει ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι εκκρεμές, που είναι πρόκληση για όλους μας σήμερα. Όταν σ΄ ένα τέτοιο θέμα δεν φέρνουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ,αλλά παρουσιάζονται χίλια προβλήματα, ερχόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Βεβαίως, δεν μπορώ να προδικάσω τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας αλλά μόνο και μόνο το γεγονός , όπως έσκασε στην κοινή γνώμη, μας δημιουργεί ένα μείζον θέμα, γιατί υπάρχει τεράστιο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης κατανομής των βαρών. Έχουμε εκκρεμότητα, έχουμε έλλειμμα εδώ και μεγάλο έλλειμμα, ως ΠΑΣΟΚ. Και νομίζω ότι και σ αυτό το θέμα είμαστε εκτεθειμένοι.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για κυβέρνηση Παπαδήμου

Η κυβέρνηση του κ Λουκά Παπαδήμου και η προσπάθειά της πρέπει να είναι συλλογική και σ αυτό το θέμα. Θα πρέπει να αποβλέπει και στη κάλυψη του ελλείμματος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Άρα υπάρχει θέμα φορολογικού νομοσχεδίου. Υπάρχει θέμα φορολογικών παρεμβάσεων όχι στην κατεύθυνση της επιβάρυνσης των πολιτών, αλλά στη κατεύθυνση της επιβάρυνσης των συντεχνιών του πλούτου που φοροδιαφεύγουν κι αυθαιρετούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, θέλω να το ξεκαθαρίσω, υπάρχει ένα δίλημμα, αυτές τις μέρες διατυπώνεται από την κοινή γνώμη, το δίλημμα είναι ευθύ. Για μένα η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να πετύχει, είναι αναγκαίο για τη χώρα Άρα η στηρίζουμε η ροκανίζουμε. Κι όσο με αφορά τη στηρίζω απόλυτα και ειλικρινά. Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να το πούμε όλοι αυτό.

Για εισαγγελείς

Αποδείχτηκε κι από τις δηλώσεις των ίδιων των εισαγγελέων προς τους προϊστάμενους τους, τις προηγούμενες μέρες ότι από πολιτικά πρόσωπα δεν υπήρξε καμία πίεση. Ορθότατα ο κ Βενιζέλος ,όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνη ο κ Παπαιωάννου ζήτησαν να κατονομαστούν αυτά τα πρόσωπα αν υπάρχουν, να δοθούν αυτά τα στοιχεία. Έγινε η πρόσκληση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως ξέρετε στους δύο εισαγγελείς, τουλάχιστον δεν έχω δει τίποτα να προέκυψε.

Είναι και δικό μου ερώτημα προς τους δύο εισαγγελείς εάν έχετε κάτι να αποκαλύψετε κάντε το χωρίς φόβο και πάθος με ονόματα και στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk