Την αισιοδοξία του ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου (10-18 Ιανουαρίου) όπου πρόκειται να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε μιλώντας στο «BHMAFM» ο Βλάσης Μάρας. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής και πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης του μονόζυγου πρόκειται να διεκδικήσει το ολυμπιακό εισιτήριο αγωνιζόμενος στο σύνθετο ατομικό, στην τελευταία ευκαιρία που του δίνεται για να βρεθεί για τρίτη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. «Αυτή τη στιγμή διαθέτω την εμπειρία αλλά και τη σταθερότητα για να διεκδικήσω την πρόκριση. Τα προγράμματά μου βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ενώ στα εσωτερικά τεστ που κάναμε με τον Κοσμίδη συγκέντρωσε 86-87 βαθμούς ενώ η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στους 83-84 βαθμούς» τόνισε ο 29χρονος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής.

Για να πάρει το ελληνικό εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, αφού η Ελλάδα είχε μόνο μία θέση για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Μάρας χρειάστηκε να υπερβεί το εμπόδιο του Λευτέρη Κοσμίδη. «Σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συναγωνίζομαι με τον Λευτέρη που είναι συναθλητής μου και φίλος μου για τη μία θέση που είχαμε σαν Ελλάδα στο προολυμπιακό. Ηταν ένας παράξενος αγώνας αφού βρισκόμασταν μόνο ενώπιον των κριτών και των προπονητών μας. Εγώ τα πήγα καλύτερα και πήρα το εισιτήριο αλλά και ο Λευτέρης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής στο έδαφος και θα μπορούσε να διεκδικήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αναφερόμενος στο προολυμπιακό τουρνουά ο Μάρας διευκρίνησε ότι «δεν πρόκειται να παρουσιάσω νέα προγράμματα ενώ ο βαθμός δυσκολίας τους δεν θα είναι πολύ μεγάλος για να μη ρισκάρω. Αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα στην εκτέλεση γιατί κάποιο μικρό λάθος μπορεί να μου στοιχίσει την πρόκριση».

Ο Μάρας δεν έκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του λόγω των οικονομικών προβλημάτων του ελληνικού αθλητισμού _«δεν έχουμε γιατρούς για αποθεραπεία μετά την προπόνηση ενώ δεν μπορούμε να πάμε σε όσα μίτινγκ χρειαζόμαστε»- αλλά και τη θέλησή του να κατακτήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο «είναι το μόνο που μου λείπει από τη συλλογή μου»