Ο κ. Ν. Παπανδρέου υπερασπίζεται τον αδελφό του

Την υπεράσπιση του κ. Γ. Παπανδρέου ανέλαβε με επιστολή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida.gr ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Ν. Παπανδρέου

Την υπεράσπιση του κ. Γ. Παπανδρέου ανέλαβε με επιστολή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida.gr ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Ν. Παπανδρέου.
Απαντώντας σε άρθρο με τίτιλο «ΓΑΠ: το τέλος ενός προβληματικού ηγέτη», την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει μεταξύ των άλλων, σε μία παρέμβαση που πολλοί έσπευσαν να «διαβάσουν» ως καθρέπτη των προθέσεων του προέδρου του ΠαΣοΚ, ότι «είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι «αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω» ακολούθησε με το «Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου» και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με «οικογενειακές» παρεμβάσεις».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ν. Παπανδρέου απαντά στην κριτική ως προς τη δημοκρατικότητα του αδελφού του: «Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.

Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο. Το ότι δεν «παραιτείται» από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk