H κυβέρνηση Παπαδήμου

H κυβέρνηση Παπαδήμου | tovima.gr

Μέσα από τα αποκαϊδια της, από το Δημοψήφισμα του τέως πρωθυπουργού κ. GAPapandreou, καμμένης ελληνικής Βουλής ξεπρόβαλε η αντισυνταγματική (λόγου παραβίασης των άρθρων 38 και 84) κυβέρνηση Εθνικής Ενώτητας (ο λόγος το λέει). Και το όνομα αυτής ΠαπαΔημοΣ. Δηλαδή: Παπα (νδρεακού) Δημο (ψηφίσματος) Σ (ωτηρία). Έτσι στις 11/ 11/11 ανεδείχθει μέσα από την τέφρα της ιλαροτραγωδίας για συγκυβέρνηση, ο Μεσσίας της αυστηρής εφαρμογής των Μνημονίων, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ώστε να μας δωθεί η ελεημοσύνη της 6ης δόσης ευτυχίας, η οποία στην εποχή μας γράφεται με το σήμα € του Ευρώ. Και όλοι δοξολογούσαμε ψάλοντας το «Ωσανά, ωσανά ο ερχόμενος παλαιός καιρός», που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Γιαυτό και εγώ κάθε χρόνο στις 11/11 και ώρα 11: 11 θα ανάβω μια πολύ τρανή λαμπάδα στον Αη Γιάννη του Ελεήμονα. Ό οποίος ελυπήθηκε εμάς τους Έλληνες για την πίκρα που επροκάλεσε ο Πρωθυπουργός με το από τη μια μεριά να λοιδορείται απροκάλυπτα από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Και από την άλλη να χειροκροτείται από όρθιους τους «κηπουρούς του» βουλευτές και ο εαυτός του να τους ευχαριστεί αμερικανοπρεπώς, με τη δεξιάν παλάμη στη καρδιά. Και στη γιορτή του (11/11/11) έκαμε το θαύμα του. Δια του οποίου έγινε η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που πουλούσε τρέλλα με 23% ΦΠΑ, βλακεία με 18% ΦΠΑ και απελπισία δωρεάν.

Στη δε αδειασμένη γωνιά του Μαξίμου εστρογγυλοκάθισε ως 8ος τραπεζίτης εγκάθετος Πρωθυπουργός ο εσχατόγερος παπαΔήμος για τη συζυγική συναίνεση Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) και Σαμαρά (ΝΔ.) με κουμπάρο τον Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ).

Μπορεί, όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», δύο άντρες στο ίδιο κρεβάτι δεν είναι δυνατόν να κάνουν παιδιά. Αλλά με την κουμπαριά του Καρατζαφέρη το ’φερε η μοίρα να δικαιωθεί ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου γιαυτό που έλεγε με βροντώδη φωνή στις συγκεντρώσεις: «ΠΑΣΟΚ! Λαός στην εξουσία».

Σύμφωνα δέ με τα λεγόμενα του μακαρήτη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο ΛΑΟΣ που ψηφίζει Καρατζαφέρη δεν είναι ακροδεξιός, αλλά καλοί χριστιανοί. Το πόσο δεν είναι ακροδεξιό το ΛΑΟΣ, το ακούσαμε από την κ. Χριστοφιλοπούλου που σε ξένο σταθμό το απεκάλεσε «The right Party», τουτέστιν ελληνιστί: «Δεξιό Κόμμα». Η δε χριστιανική καλωσύνη του είναι τόσο, όσο και του Αστέριου Ροντούλη η δήλωση στις 22/9/11 στη Βουλή «Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια». Και ως γομάρια θα υπάγονται στη κτηνοτροφία και η συντήρησή τους θα επιδοτείται από το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτηξης, του οποίου Υφυπουργός είναι ο κ. Ροντούλης. Τον οποίον επληροφόρησε ο κ. Καμμένος: «Εγώ ξέρω ότι όταν ζευγαρώνουν τα γομάρια με τα γαϊδούρια, κάνουν μουλάρια και δεν αναπαράγονται».

Έτσι ο αρχιεράρχης της βουλής πάτερ (παπα)-Δήμος με την εκτέλεση του μηστηρίου της ιεράς σύζευξής των θα αποκτήσει μαζύ με τα πράσινα γομάρια και πράσινα μουλάρια και πράσινα άλογα στης βουλής τον σταύλο «Πράσινη (αγροτική) Ανάπτηξη». Σαράντα εννέα (49), παρακαλώ, τα μέλη της νέας κυβέρνησης «Παπαδημοκρατία» για 15 υπουργεία, περισσότερα κι από την προηγούμενη του παπα-Ανδρέου. Όταν στην Ιταλία η αντίστοιχη κυβέρνηση Μόντι όρκησε μόλις δέκα έξι (16).

Εδώ τα ομόλογα κουρεύονται γουλί και στη βουλή χτενίζονται για την νέα ντόλτσε βίτα τους. Ας είναι καλά η υπογραφή του Σαμαρά που τους την έβαλε στην ευρωζώνη και θα πληρωθούν οι μισθοί τους στο ακέραιον. Η δε δική τους «θυσία» για το 2012 παραμένει οριοθετειμένη από τους ίδιους στο 13% της συνολικής παχυλής αποζημίωσής τους, αφήνοντας βέβαια ανέπαφο τον βασικό μισθό τους.

Γιαυτό ο Καρατζαφέρης είχε ρωτήσει στις 20/9/2009 τον τότε προθυπουργό Κ. Καραμανλή: «Γιατί δεν δοκιμάζουμε ό,τι δοκιμάσαμε το 1989 με τον Ζολώτα; Πιστεύω και προτείνω τον Λουκά Παπαδήμο. Να τον πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, να τον φέρουμε εδώ, και να κάνουμε κυβέρνηση». Τον δε Μαϊο του 2010, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε: «Προσωπικότητες σαν τον κ. Παπαδήμο που σπανίζουν, δεν πρέπει να χάνονται. Πίστευα και είχα μια μικρή ελπίδα, ο κ. Παπανδρέου να είχε κάνει μια προκαταρκτική κουβέντα μαζί του».

Να όμως που την κουβέντα την έκανε του Giorgo το Δημοψήφισμα και ήρθε άρον άρον και χωρίς άγια ρόμπα ο παπα-Δήμος στη ελληνική δοτή πρωθυπουργία, η οποία ως ένα μόρφωμα φτύνει στο πρόσωπο τη λαϊκή εντολή που λέγεται εκλογές. Και για να βγεί από την υποχρέωση άφησε στις καρέκλες της Παπα-Δημο-Κρατίας του, που έκανε κουρελόχαρτο την ιερότητα των κανώνων του Συντάγματος και σκυνή φαρσοκωμωδίας τον ιερό χώρο Προεδρίας της Δημοκρατίας, τις ίδιες φάτσες. Μερικοί μάλιστα, όπως ο κ. Κ. Παπούλιας, κ. Α. Σαμαράς, κ. Στ. Δήμου, κ. Απ. Κακλαμάνης, κ. Π. Παυλόπουλος, κ. Ι. Δραγασάκης, συμμετείχαν το 1989 στην Οικουμενική Κυβέρνηση του επίσης τραπεζίτη κ. Ευθ. Ζολώτα. Δηλαδή: «Τι έχεις Γιάννο μου; Τι είχα πάντα!».

Τα ίδια χάλια που είχαμε το 1841με την αλαγή της Κυβέρνησης (λόγω κακής οικονομικής κατάστασις) από τον Όθωνα, κατόπιν επισημάνσεως του Θ. Κολοκοτρώνη. Και όταν ο Βασιλιάς ερώτησε τον Γέρο του Μοριά εάν είναι ευχαριστημένος. Αυτός του απάντησε: «Όχι μεγαλειότατε! Διότι οι βιολιτζήδες άλλαξαν, αλλά ο χαβάς μένει ο ίδιος. Ο σκοπός ήταν να αλλάξει ο χαβάς! Αλλάξτε δρόμο γιατί θα ξημερώσει».

Και όπως εξημέρωσε τότε η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, έτσι και τώρα θα ξημερώσει στη πλατεία Συντάγματος η σημερινή Επαναστατική Κυβέρνηση του τότε Ανδρεά Μεταξά, που θα προκύψει από τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος και όχι από το βαθύ Δαιευθυντήριο της ιεράς Συμαχίας των Τοκογλύφων της Αγίας Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδος: Τρόϊκα Μνημονίου ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ. Τρικοματική Κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) των Ροκφέλερ, Ρότσιλντ και προφήτη αυτών κ. Λουκά Παπαδήμου. Διότι έτσι θα βγεί ο ελληνικός λαός από την γωνιά, που τον στριμώξανε, στο προσκήνιο της λαοκρατίας για να σωθεί απο την μη εικονική πραγματικότητα που το χρήμα εδημιούργησε.

Ας μή γελιώμαστε ο παπα-Δήμος διαχειρίζεται στην ουσία μια αποτυχία και το δικό του Μνημόνιο θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις ψευδαισθήσεις πως η πτώχευση του ελληνικού λαού μπορεί να αποτραπεί. Έτσι η ελληνική κοινωνία τείνει να μετατραπεί σ’ ένα πρεζόνι που δίνει κάθε φορά τα πάντα για να εξασφαλίσει τη δόση του, αντί να μπεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Οι δε κανονισμοί περί χρέους, επιτοκίων, πληθωρισμού δεν καθορίζονται από τον κάθε προθυπουργό της Ψωροκώστινας, αλλά από το Φόρουμ του Νταβός, τη λέσχη Μπιλντεμπέργκ και την περίφημη Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission).

Μάλιστα δε η τε-λευταία με απόφασή της έχει υιοθετήσει τη θέση ότι υπάρχει «υπερβολική Δημοκρατία» και ότι αυτή πρέπει να περιοριστεί ίνα επιβληθούν στο λαό οι αναγκαίες θυσίες για βγεί απο τις μεγάλες κρίσεις. Ο δε πρόεδρός της κ. Ντ. Ροκφέλερ δήλωσε ευθαρσώς ότι σκοπός της οργάνωσης είναι «να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης και τα καθήκοντά της θα τα κάνουν εταιρίες». Κάτι σαν το επίλεκτο μέλος της, κ. Παπαδήμο, που ως πρωθυπουργός θα είναι μια άμεση άσκηση της πολιτικής εξουσίας από το κεφάλαιό. Με περιορισμό των πολιτικών (δια υπογραφής των) σε απλούς διεκπεραιωτές των συμφερόντων της εταιρίας Goldman Sachs. Προκειμένου δε να επιτύχει στα καθήκοντά του εζήτησε, με την φράση του «Μόνος μου δεν μπορώ», από τους προδρόμους του να δώσουν ένα χεράκι.

Όπως και η αφεντιά του τους έβαλε πλάτη στη δική τους επικράτηση της κοινωνικής φτώχιας, με δεσμέσεις ως οικονομικός σύμβουλος του Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, σύμβουλος – υποδιοικητής – διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Παρόλου που το 1972, ως φοιτητής στο ΜΙΤ, ήταν μεταξύ των αντιχουντικών φοιτητών, που έκαναν ένα ντού και πήραν από τους χουντικούς το Σύλλογο. Εντούτοις τώρα συνεργάζεται με τον πρόεδρο της νεολέας ΕΠΕΝ και εκπρσώπου του Λεπέν στην Ελλάδα, τον κ. Μάκη Βορίδη. Επίσης και με τον μπουμπούκο της Ευγενίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που θεωρεί δασκάλους του τον Πλεύρη και το Μεταξά. Σιγά καλέ θα μου πείτε. Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

Εδώ ολόκληρη Φυσική απαράτησε για να γίνει δούλος των τοκογλύφων. Οι οποίοι, όταν η παλιά Ελλάδα ήταν υπο την κατοχή των Οθωμανών, πλήρωναν φόρο τη δεκάτη. Από τότε όμως,που έγινε ρωμαίϊκο δοβλέτι, οι Ευρωπέοι αφεντάδες της, γνωστοί ως Αντιβασιλεία, ρημάξαν τους Ρωμιούς (Έλληνες) στους φόρους. Και τώρα με την εγκάθετή τους «Χούντα Παπαδήμου», συνεργαζόμενη με την «Κυβέρνηση γομαριών και στηριζόμενη από τους ΛΑΟΣήκους, έρχονται να βάλουν τις υπογραφές για τη μεταβίβαση των εθνικών μας κεφαλαίων στα χέρια των Δανειστών μας.

Τότε όμως το 1834 οι χωριάτες, που τα άρματά τους μοίριζαν μπαρούτι από ’21, εξαγριωμένοι από τα χαράτσια της τότε Τροϊκας των τριών αντιβασιλέων, ήρθαν με τα γουρνοτσάρχα και τις μπαρουτοκαπνισμές φουστανέλες τους στη Μεσσηνία και σήκωσαν ξανά μπαϊράκι, κοινώς επανάσταση. Και ζήτησαν όχι μόνον να μειωθούν οι φόροι, αλλά οι απίθανοι εζήτησαν και Σύνταγμα και σεισάχθεια ταυτοχρόνως. Βεβαίως εννοείται πως η 1η τότε Τρόϊκα έστειλε τους «βαρβάρους της χωροφύλακες» και πέρασαν από το μαχαίρι τους εξεγερμένους χωριάτες μαζί με τους αρχηγούς Γιαννάκη Γκρίτσαλη και Μήτρο Πέτροβα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν οι σημερινοί Έλληνες χωριάτες ότι από τέτοια όνειρα φτιαχθήκαμε, που κάνουν το κάθε Κλέμενς φον Μέτερνιχ να λέγει «Οι Έλληνες είναι λαός επικίνδυνος. Η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί». Γιαυτό ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Παπαδήμος ας έχει υπόψιν του ότι η πατρίδα Ελλάδα δεν είναι έρημος στην οποίαν μόνο οάσεις ξένων επενδυτών μπορούν να υπάρξουν. Και το «ΜΑΖΙ τα φάγαμε» του Πάγκαλου θα μετατραπεί από τον λαό της επαρχίας σε «ΝΑΖΙ τα φάγατε», οπότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα για τους δούλους της Goldman Sachs. Διότι ο Ελλαδίτης έχει γαλουχεί με το «Ώ παίδες Ελλήνων ίτε, / ελευθερούτε πατρίδα, / ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, / θεών τέ πατρώων έδη, / θήκας τέ προγόνων / νύν υπέρ πάντων αγών». Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά και αρχή ο καλός μας Χρόνος.

Βασίλης Καρβέλης.

112 Jefferson St. Wood Ridge NJ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk