Κοπή της πίτας στην πρώτη συνεδρίαση του ΧΑΑ

Με την κοπή της πίτας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Αθήνας για το 2012. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο κύριος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κύριος Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η κυρία Ελένη Λουρή, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κύριος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ο κύριος Γιώργος Κούμπας…

Με την κοπή της πίτας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Αθήνας για το 2012.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο κύριος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κύριος Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η κυρία Ελένη Λουρή, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κύριος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, ο κύριος Γιώργος Κούμπας, ΓΓ της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, ο κύριος Παναγιώτης Καβουρόπουλος, Πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, η κυρία Μαρία Αρβανιτοπούλου Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ, ο κύριος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ΓΓ της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών και ο κύριος Χαράλαμπος Εγγλέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» σύσσωμη η τραπεζική και χρηματιστηριακή κοινότητα της χώρας.

O Πρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ κ. Ιάκωβος Γεωργάνας κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του σημείωσε: «Το κλίμα μπορεί να αναστραφεί το 2012 με την άμεση προώθηση των επενδυτικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ όπως οι 4 οδικοί άξονες τα λιμενικά για τα κρουαζιερόπλοια και τα έργα του μετρό. Επίσης το πολιτιστικό συγκρότημα στο ΔΕΛΤΑ Φαλήρου που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νιάρχου και το ενεργειακό έργο «ΉΛΙΟΣ», σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, τόνισε ότι «Παρά την αρνητική ψυχολογία που προκαλεί η συρρίκνωση των μεγεθών της αγοράς, και σε αναμονή αναστροφής του κλίματος, το Χ.Α. θα εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει αποτελεσματικά την παροχή ενός υψηλού επιπέδου πληροφόρησης προς το επενδυτικό κοινό.


»Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενδυνάμωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών που διατίθενται από το δίκτυό μας όπως το ΧΝΕΤ, η διαμόρφωση ελκυστικότερης τιμολογιακής πολιτικής για την αγορά παραγώγων και η αγορά ρύπων με στόχο την ισχυροποίηση του δικτύου των συμμετεχόντων στην αγορά μας. Εν αναμονή των κρίσιμων γεγονότων για την ελληνική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, που είναι πιθανό να εντείνουν το βαθμό αβεβαιότητας στην αγορά μας, θα χρειαστεί όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή να επιστρατεύσουν την υπομονή και την στωικότητά τους προκειμένου να παραμείνει το δίκτυο πρόσβασης στην επενδυτική κοινότητα ενεργό και αξιόμαχο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk