Ούτε η διαδικασία της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ έκανε τους φίλους της ΑΕΚ σοφότερους όσον αφορά στον επίδοξο αγοραστή της ποδοσφαιρικής εταιρείας που απειλείται σοβαρά με οικονομικό κραχ. Ο δικηγόρος κ. Γιάννης Βλάχος, εκπρόσωπος του αγνώστου «Χ» που παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που θα βγάλει την κιτρινόμαυρη εταιρεία από το αδιέξοδο, δεν εμφανίστηκε στα Σπάτα παρά τις φήμες που τον ήθελαν εκεί το πρωί της Τετάρτης (28/12).

Μοιραία κατέρρευσαν και οι φήμες ότι μαζί του θα είχε εγγυητική τραπέζης ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω της οποίας ο εντολέας του θα πιστοποιούσε την επιθυμία του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κιτρινόμαυρης εταιρείας. Τζίφος…

Οι μικρομέτοχοι και τα μέλη της Ερασιτεχνικής που έδωσαν το παρών στην τακτική ΓΣ της ΠΑΕ πίεσαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας και εταιρείας κ. Σταύρο Αδαμίδη, ωστόσο εκείνος ήταν ανένδοτος όσον αφορά την περίπτωση αποκάλυψης της ταυτότητας του επίδοξου αγοραστή της Ενωσης. Αρκέστηκε στο κλασικό «είμαστε σε καλο δρόμο και ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθει όλες τις λεπτομέρειες όταν πρέπει» κι έτσι το θέμα του επενδυτή παραμένει για τους φίλους της ομάδας ένα μυστήριο.

Και το Ντουμπάι στο παιχνίδι
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφάνισε νέο ενδιαφέρον στο τραπέζι! Ηδη από το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12) αναχώρησε με προορισμό το Ντουμπάι προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους αραβικής εταιρείας που όπως είπε ενδιαφέρονται για την αγορά της κιτρινόμαυρης ποδοσφαιρικής εταιρείας. Τίποτα άλλο όμως που να πιστοποιεί ότι πρόκειται για κάτι αληθές από το οποίο θα προκύψει η πολυπόθητη αλλαγή ιδιοκτησίας. Οψόμεθα…

Συζητήθηκε εκτενώς η υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη και οι πιθανότητες της ΑΕΚ να πάρει πίσω χρήματα τα οποία το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ υποστηρίζει ότι εκλάπησαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2001-02, με τον κ. Αδαμίδη να κάνει λόγο για μία πρώτη νίκη καθώς σε πρώτη φάση «πάγωσαν» οι λογαριασμοί των παιδιών (Σταύρου και Χριστίνας) του άλλοτε αφεντικού της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, αφού σε αυτούς εντοπίστηκε η παράνομη κίνηση ποσών που προέρχονταν από συγκεκριμένα έσοδα της κιτρινόμαυρης εταιρείας.

Στην Ενωση πιστεύουν ότι στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου, η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων που σύμφωνα με τη θέση της υπεξαιρέθηκαν από την ΠΑΕ με υπαιτιότητα του Μ. Ψωμιάδη.

Σημειωτέον ότι στην ΑΕΚ έχει επιδικαστεί ποσό ύψους 44 εκατ. ευρώ από το 2008, χρήματα τα οποία η Ενωση περιμένει πίσω από τον Μ. Ψωμιάδη, δίχως όμως να έχει εισπράξει ως σήμερα ούτε ευρώ λόγω αίτησης αναστολής εκτελέσως της τελεσίδικης απόφασης από την πλευρά του κρατούμενου στα Σκόπια πρώην αφεντικού της Ενωσης.

Mετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ ο κ. Αδαμίδης με δηλώσεις του έκανε λόγο για τέσσερις προτάσεις. Εκτός από τον Άραβα επενδυτή που εκπροσωπείται από τον κ. Βλάχο, αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι όμιλοι από το Ντουμπάι με εκπροσώπους των οποίων θα συναντηθεί την Πέμπτη, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και έλληνας επενδυτής.

Αδαμίδης: Υπάρχουν τέσσερις προτάσεις

«Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της περιόδου 2010/11. Αποφασίστηκε πως η ανώτερη τιμή μετοχής είναι 1,2 ευρώ από 6,4 ευρώ. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να πάρει το 51% των μετοχών. Έγινε επίσημη ενημέρωση για το θέμα Ψωμιάδη, μας είπε ο κ. Οικονομόπουλος για το τι μπορούμε να περιμένουμε. Έγινε παρουσίαση των προτάσεων και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Τέσσερις είναι οι προτάσεις. Μία του κ. Βλάχου, δεύτερη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος που μετέφερε ο κ. Νίκος Στράτος, που εκπροσωπεί Έλληνα επιχειρηματία που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο με 10 εκατ., ενώ εγώ θα συναντηθώ με δύο επενδυτικά fund αραβικών συμφερόντων. Τους είπα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, θα συναντηθούμε αύριο και θα επιστρέψω την Παρασκευή» δήλωσε αρχικά ο κ. Αδαμίδης.

Για τις επαφές με τον κ. Βλάχο και τον άραβα επενδυτή, είπε: «Με την πλευρά του κ. Βλάχου είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και σε διαδικασία ελέγχου. Εχουμε παραδώσει όλα τα νομικά στοιχεία, έχει γίνει και μία εκτίμηση του ποδοσφαιρικού ρόστερ και της λειτουργίας της ΠΑΕ. Θέλουμε να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα. Έχουν εκφράσει κάποια ανησυχία για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουμε να ξεπεραστεί».

Για την πρόταση του κ. Νίκου Στράτου, σχολίασε: «Το θέμα προέκυψε εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Ο κ. Στράτος μού είπε πως θα κανονιστεί συνάντηση εντός των προσεχών ημερών. Η διαδικασία είναι ανοικτή, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται είμαστε ανοικτοί να τον ακούσουμε».

Για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, ανέφερε: «Ο,τι είναι να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Θα εξαγγελθεί νέα ΓΣ, ίσως τη Δευτέρα ή την Τρίτη κι ευελπιστούμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν εγκριθεί. Κάποιος με 10 εκατ. ευρώ μπορεί πλέον να αποκτήσει το 51%».

Για το αν οι παίκτες μπορούν να κάνουν υπομονή, απάντησε: «Οι παίκτες πήραν κάποια χρήματα το Δεκέμβριο, περιμένουμε να τους δώσουμε ένα ακόμη ποσό μέσα στον Ιανουάριο. Οι περισσότερες ομάδες χρωστούν χρήματα στους παίκτες, κάποιες μάλιστα ακόμη περισσότερα από την ΑΕΚ. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως υπάρχουν οφειλές που».

Τέλος, για το αν είναι αισιόδοξος ή όχι πως θα βρεθεί λύση στην ΑΕΚ, τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Περνάμε δυσκολίες, αλλά τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι αντιμετωπίσιμα. Η εξέλιξη στην υπόθεση Ψωμιάδη κάνει την ΑΕΚ ακόμη πιο ελκυστική. Φυσικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα όποια έσοδα θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της ΠΑΕ ΑΕΚ».