Λίγες ημέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ελπίζει ότι με την έλευση του 2012 θα σηματοδοτηθεί και η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική εταιρεία. Ο πρόεδρός της κ. Σταύρος Αδαμίδης προσπαθεί να πείσει τον (αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας) ενδιαφερόμενο αγοραστή (ο οποίος εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Βλάχο) να ανοίξει στην αυριανή (Τετάρτη 28/12) Γενική Συνέλευση τα χαρτιά του και να αποκαλύψει στον κόσμο της ΑΕΚ το όνομα και την επιχειρησιακή δράση του.

Στην ΠΑΕ γνωρίζουν ποιος είναι, ωστόσο σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, η ταυτότητα του ανθρώπου που φέρεται ότι θέλει να αγοράσει την εταιρεία θα αποκαλυφθεί μόνον εφόσον οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν, είτε θετικά, είτε αρνητικά για την ΑΕΚ.

Επειδή όμως φαίνεται ότι έχει βρεθεί το (τουλάχιστον σύμφωνα με όσα από την Ενωση υποστηρίζουν) το πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη του deal, ο κ. Αδαμίδης θέλει από την αυριανή τακτική ΓΣ της ΠΑΕ να βγει κάτι που θα «ζεστάνει» τον κόσμο και θα πείσει τους ποδοσφαιριστές ότι αξίζει να κάνουν κι άλλη υπομονή περιμένοντας τις καταβολές οφειλομένων που (συνολικά) αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ!

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μάθουμε αύριο το όνομα και την επιχειρηματική οντότητα του ενδιαφερόμενου αγοραστή; Ομολογουμένως όχι πολλές… Από την πλευρά του κ. Βλάχου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές ναι μεν έχουν βρει κώδικες επαφής και συνεννόησης, ωστόσο οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον εντολέα του προαναφερθέντος δικηγόρου, είναι μοιρασμένες.

Όλα αυτά ενώ φημολογείται ότι αύριο θα εμφανιστεί στη ΓΣ εκπρόσωπος ομάδας παλαιών παραγόντων της ΠΑΕ (ένας εξ αυτών είναι και ο επί σειρά ετών γενικός αρχηγός της Ενωσης κ. Νίκος Στράτος) παρουσιάζοντας μία εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση και διαχείριση της ΠΑΕ. Κάποιοι ονειρεύονται πίσω από την κίνηση αυτή τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον δεν ευσταθεί.