Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά.

Στην Αττική βρέχει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει στην Πάρνηθα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους από Πειραιά (και για Αργοσαρωνικό), Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστές οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλας, Κεφαλλονιάς-Πάτρας και Κυλλήνης-Ζακύνθου.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο, που είτε ως νοτιάδες την Πέμπτη, είτε ως βοριάδες την Παρασκευή θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον νομό Ευρυτανίας, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο. Λόγω της κακοκαιρίας έκλεισαν τα περισσότερα σχολεία.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς και στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από το 300ό χιλιόμετρο.

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται, επίσης, για το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από τη νύχτα της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει στα βόρεια και δυτικά ορεινά και της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι της Παρασκευής και η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και τα Χριστούγεννα αναμένεται να φτάσει τους 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

    Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

    Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.