Ο Στίβεν Ντάλντρι, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Extremely Loud & Incredibly Close» θα τιμηθεί με το βραβείο «Σκηνοθέτης της Χρονιάς» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

«Ο Στίβεν Ντάλντρι είναι διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, μεταφέροντας το ταλέντο του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο σανίδι» ανέφερε ο πρόεδρος του εν λόγω φεστιβάλ Χάρολντ Μάτζνερ.

«Στην τελευταία του δουλειά «Extremely Loud & Incredibly Close» σκηνοθετεί ένα υπέροχο καστ και αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει την πόρτα που ανοίγει το μαγικό κλειδί που του κληροδότησε ο αδικοχαμένος κατά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11 πατέρας του. Αυτό το αλληγορικό ταξίδι παρουσιάζει την ανάγκη ενός παιδιού να διατηρεί στενούς δεσμούς με κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο και τόσο γρήγορα» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στίβεν Ντάλντρι -ο οποίος έχει υπάρξει τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ- έχει επίσης σκηνοθετήσει τις ταινίες «Billy Elliot», «The Hours» και «The Reader».

Το 23ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Παλμ Σπρινγκς θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα. Το γκαλά απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Στο ίδιο γκαλά ο Βρετανός ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν θα τιμηθεί με το «International Star Award».