Η δεύτερη συνέχεια της ταινίας του Γκάι Ρίτσι «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» κατέκτησε την κορυφή του αμερικάνικου box office του περασμένου Σαββατοκύριακου -17 και 18 Δεκεμβρίου- με κέρδη περίπου$40 εκατομμύρια.

Οι Τζουντ Λο και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ άφησαν πολύ πίσω τον Τομ Κρουζ και το Mission: Impossible – Ghost Protocol, του οποίου το ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες συγκέντρωσε μόλις $13 εκατομμύρια, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων της Fox, «Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked» βρέθηκε ανάμεσά τους με κέρδη $23.5 εκατομμυρίων.

Βουτιά από την πρώτη θέση του προπερασμένου Σαββατοκύριακου (10 και 11 Δεκεμβρίου) -το οποίο ήταν το χειρότερο εισπρακτικά των τελευταίων τριών ετών- στην τέταρτη θέση έκανε η ρομαντική κομεντί με το υπέρλαμπρο καστ «New Year’s Eve» με κέρδη $7.4 εκατομμύρια. Να θυμίσουμε ότι έκανε άνοιγμα και κατέκτησε την κορυφή το προπερασμένο Σαββατοκύριακο με μόλις $13.7 εκατομμύρια.

Το top 5 συμπλήρωσε η κωμωδία με τον Τζόνα Χιλς «The Sitter» η οποία το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της σημείωσε κέρδη $4.4 εκατομμύρια.