Κακώς η κυβέρνηση Παπανδρέου υιοθέτησε την άποψη του Αντώνη Σαμαρά για την εφεδρεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση που παρέδωσε στον κ. Λουκά Παπαδήμο.
Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει και ως υπουργός, σύμφωνα με την οποία η καλύτερη μέθοδος ήταν η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.
Ερωτηθείς για τα σενάρια διαδοχής στο ΠαΣοΚ, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να στερήσει από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Διευκρίνισε δε ότι προέχει η δανειακή σύμβαση και η επιτυχία του PSI και μετά θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής στο ΠαΣοΚ. «Ζητάμε τήρηση του καταστατικού και εκλογή αρχηγού από τη βάση» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, είπε ότι είναι θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ηθικής το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
H απάντηση της ΝΔ

«Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι υπόλογος, όπως και οι κορυφαίοι του ΠαΣοΚ, για το φιάσκο της δήθεν εφεδρείας» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης.
«Ολοι γνωρίζουν ότι η πρόταση της ΝΔ απέκλειε απολύσεις και είχε δημοσιονομικό όφελος. Αυτοί χρησιμοποίησαν τον όρο εφεδρεία, για να ξεκινήσουν μαζικές απολύσεις. Εως πρόσφατα δεν άκουγαν τις προτάσεις μας. Μετά τις κακοποίησαν. Τώρα τους φταίνε οι άλλοι. Μπροστά στην παταγώδη αποτυχία τους, επιστράτευσαν τη διαστρέβλωση και την έσχατη υποκρισία» κατέληξε.