Ηταν καλοκαίρι του 2008, όταν η τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με επικεφαλής τον κ. Ντέμη Νικολαίδη, αποφάσιζε να προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας επιλέγοντας έναν προπονητή ο οποίος θεωρήθηκε πιο…έτοιμος.
Ο κ. Γιώργος Δώνης ήταν εκείνος ο οποίος επί της ουσίας πήρε το χρίσμα της διαδοχής του Ισπανού κ. Λορένσο Σέρα Φερερ, καθώς ο κ. Νίκος Κωστένογλου στους περίπου πέντε μήνες που ήταν πρώτος προπονητής (αντικαθιστώντας τον Ισπανό τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς), αντιμετωπιζόταν μονίμως ως μία μεταβατική λύση.

Βλέπετε ο «πάτερ-Νικόλαος» δεν κατάφερε να νικήσει την… προσωρινότητά του στον κιτρινόμαυρο πάγκο παρόλο που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του άτυπου τίτλου της «πρωταθλήτριας των γηπέδων», σε μία σεζόν που το πρωτάθλημα πήρε εν τέλει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά (κερδίζοντας δικαστικά τους 3 βαθμούς που είχε χάσει στο γήπεδο από την Καλαμαριά, διότι κρίθηκε αντικανονική η συμμετοχή του παίκτη των «Ποντίων» Βάλνερ).

Ενδεχομένως βέβαια του κόουτς Κωστένογλου να του βγήκε και σε καλό όλο αυτό, καθώς επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του και στον κιτρινόμαυρο θρόνο (όπως ο ίδιος συνηθίζει να αποκαλεί την καρέκλα του προπονητή της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως) πολύ πιο αποφασιστικός, μαχητικός, οργανωτικός και (τεχνικά) καταρτισμένος από ποτέ.

Τα φέρνει όμως έτσι η ζωή που ως ο προπονητής της ΑΕΚ, προετοιμάζει την ομάδα του για τον πιο σημαντικό εφετινό αγώνα της (μόνο με νίκη την Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο θα μπορεί να ονειρεύεται τον τίτλο απέναντι στους πληρέστερους και οικονομικά τακτοποιημένους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) απέναντι στον τεχνικό που τον αντικατέστησε το καλοκαίρι του 2008. Ασχέτως αν ο κ. Δώνης απέτυχε να «πιάσει» στην Ενωση, έκτοτε πιστοποιεί κάθε σεζόν ότι είναι ένας ικανός και ευφυής προπονητής.

Απέναντι λοιπόν στον Ατρόμητο του κ. Δώνη, οι Κιτρινόμαυροι και ο κόουτς Κωστένογλου παίζουν ένα πολύ σημαντικό χαρτί στην προσπάθειά τους να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας με διαφορές από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές τους οι οποίες δεν θα τους απαγορεύουν να ονειρεύονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προοπτική η οποία μόλις δύο μήνες πριν, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ανέκδοτο!

Στη φαρέτρα του κ. Κωστένογλου επιστρέφουν έμπειροι παίκτες όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Παντελής Καφές, ωστόσο οι πιτσιρικάδες είναι αυτοί που κράτησαν όρθια την ομάδα της ΑΕΚ στα δύσκολα και δικαιούνται να πιστεύουν ότι μπορούν να διατηρήσουν τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Ο 18χρονος Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι αυτός που κερδίσει τις εντυπώσεις και αναμένεται να παραμείνει στο βασικό σχήμα αφού τον αγώνα της Κυριακής δύσκολα θα προλάβει ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο ο οποίος έμεινε για περίπου δέκα ημέρες εκτός προπονήσεων λόγω τραυματισμού. Ακόμα κι αν είναι διαθέσιμος, λογικά ο κ. Κωστένογλου θα τον κρατήσει στον πάγκο υπολογίζοντας τον ως αλλαγή.