Η αιφνιδιαστική αλλά οριστική αποχώρηση του Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Φαρχάν Αμπντούλ Αλ Σαούντ από τη διαδικασία αγοραπωλησίας του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ταυτόχρονη εμφάνιση, από τον μάνατζερ κ. Βλάση Τσάκα, νέων επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία δίνει νέα παράταση στο αραβικό σίριαλ που παίζεται τους τελευταίους τρεις μήνες στο Τριφύλλι.

Ο κ. Τσάκας προσκόμισε στην πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη φάκελο με εγγυητική επιστολή από τη National Commercial Bank για τα συμφωνηθέντα 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο παρουσίασε άνευ προειδοποίησης νέα ονόματα επενδυτών (!), ρίχνοντας την ευθύνη του ναυαγίου στον πρίγκιπα Σουλτάν για τον οποίο είπε «αυτό το παιδί με απογοήτευσε»!

Πλέον τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς ήδη έχουν αναπτυχθεί αρκετές θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα των νέων επενδυτών. Αρχικά ελέχθη από το περιβάλλον του κ. Τσάκα ότι πρόκειται για μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και στενούς συγγενής του βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, κάτι όμως που αργότερα διαψεύστηκε από τον καβαλιώτη μάνατζερ, ο οποίος έκανε λόγο για μια πριγκίπισσα, η οποία φέρεται να ηγείται του νέου (πριγκιπικού) fund.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσάκας εντός της ημέρας αναμένονται στην Αθήνα δύο από τους τρεις πρίγκιπες (μεταξύ των οποίων είναι πιθανό να βρίσκεται και η εν λόγω γυναίκα) προκειμένου να ζητηθεί άμεση συνάντηση, το αργότερο ως τη Δευτέρα, με τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του, δεν θέλει και η νέα πριγκιπική ιστορία να εξελιχθεί σε… φαρσοκωμωδία. Εξ ου και η εντολή που έχει δώσει στους συνεργάτες του προκειμένου να… εντοπίσουν τα ίχνη των νέων επενδυτών και να διαπιστώσουν αν έχουν την οικονομική ευχέρεια για να σηκώσουν στις πλάτες τους τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο έλεγχος μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για την εγκυρότητα της εγγυητικής και των λοιπών τραπεζικών εγγράφων που προσκόμισε ο κ. Τσάκας.

Πάντως, ο πριγκιπικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι: «Τα χρήματα θα μπουν όταν ψηφιστεί ο νόμος περί μη ευρωπαίων επενδυτών, δηλαδή περίπου σε 1,5 μήνα» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να διοικήσουμε άμεσα, θα βάλουμε χρήματα τώρα και θα τα αφαιρέσουμε από τα 15 εκατ. ευρώ. Οταν μας απαντήσει ο Βαρδινογιάννης θα έρθουν οι πρίγκιπες, θα μιλήσουν μαζί του και σε πέντε λεπτά θα έχουμε συμφωνία».

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο δεύτερος κύκλος του αραβικού σίριαλ μόλις άρχισε…