Ο Βρετανός ηθοποιός θα τιμηθεί για την καριέρα του στο χώρο του θεάματος με το «International Star Award» στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Ο Γκάρι Όλντμαν ξεκίνησε την καριέρα του από το θέατρο το 1978, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, ενώ ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό ήταν αυτός του μπασίστα των Sex Pistols, Σιντ Βίσιους στην ταινία-βιογραφία «Sid & Nancy» (1986).

Έκτοτε έχουμε απολαύσει τις ερμηνείες του σε σπουδαία φιλμ, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών blockbuster όπως η σειρά ταινιών Μπάτμαν, Χάρι Πότερ κ.α.

«Ο Γκαρι Όλντμαν είναι ένας ηθοποιός του οποίου η ικανότητα να υποδύεται τους πιο ακραίους χαρακτήρες είναι μια απόδειξη του τεράστιου ταλέντου του» ανέφερε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Χάρολν Μάτζνερ στην ιστοσελίδα Hollywood Reporter.

Αυτό το ταλέντο και την πορεία του στην τέχνη της υποκριτικής επιβραβεύουν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς αποδίδοντάς του το πολύτιμο «International Star Award».

Το 23ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Παλμ Σπρινγκς θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα. Το γκαλά απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου.