Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου- η νεοϋορκέζικη πρεμιέρα της ταινίας «Extremely Loud and Incredibly Close» που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Βρετανού Στίβεν Ντάρντρι.

Πρόκειται για την συγκινητική ιστορία ενός πανέξυπνου εννιάχρονου αγοριού -που μεταξύ άλλων λατρεύει να ασχολείται με την αστροφυσική, την ωκεανολογία και τον σχεδιασμό… κοσμημάτων- το οποίο αποφασίζει να διασχίσει ολόκληρη την Νέα Υόρκη προκειμένου να ανακαλύψει την πόρτα που ανοίγει το μαγικό κλειδί που του κληροδότησε ο αδικοχαμένος κατά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11 πατέρας του.

Το σενάριο της ταινίας που είναι βασισμένο στο best seller του Τζόναθαν Σαφραν Φόερ, υπογράφει ο Έρικ Ροθ -γνωστός από τις ταινίες «The Insider», «Ali», «Munich», «Benjamin Button» κ.α

Όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση έκλεψε η γοητευτική Σάντρα Μπούλοκ, η οποία επέλεξε για την περίσταση ένα σικ μαύρο κοστούμι Alexander McQueen που αναδείκνυε την καλογυμνασμένη σιλουέτα της, αλλά και ο γλυκύτατος μικρός πρωταγωνιστής Τομας Χορν που σκόρπισε άφθονα χαμόγελα στους φωτογράφους.

Να σημειώσουμε ότι ο Τόμας Χορν έχει ήδη κερδίσει τους κριτικούς που τον θεωρούν αποκάλυψη καθώς ο εν λόγω ιδιαίτερα απαιτητικός ρόλος αποτελεί το ντεμπούτο του μικρού στη μεγάλη οθόνη.

Μαζί τους στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης φωτογραφήθηκε και ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς που στην ταινία υποδύεται τον αδικοχαμένο πατέρα, ενώ το παρών έδωσαν και πολλά από τα υπόλοιπα μέλη του σπουδαίου καστ Τζέφρι Ράιτ, Μαξ Βον Σιντο, Τζέιμς Γκαλντοφίνι, Τζον Γκούντμαν και Βιόλα Ντέιβις.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012