Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει συμφωνήσει να συμμετέχει στην πρεμιέρα του «8» σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ρέινερ και σενάριο του Ντάστιν Λανς Μπλακ.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που αποτελεί το χρονικό της δίκης για την ανατροπή της περίφημης «πρότασης 8» που αφορά στην απαγόρευση του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι γάμοι των ομοφύλων νομιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 2008 αλλά σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Proposition 8» (Πρόταση 8) κρίθηκαν παράνομοι, έξι μόλις μήνες μετά.

Πολλοί σταρ ανάμεσά του οι Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, Λανς Μπας και Έλτον Τζον, εξοργίστηκαν με την απόφαση, ενώ σε μια προσπάθεια στήριξης των γάμων των ομοφύλων ο σεναριογράφος του Milk, Ντάστιν Λανς Μπλακ έγραψε ένα θεατρικό με τίτλο «8» σχετικά με την διαμάχη για το εν λόγω νομοσχέδιο

Η εν λόγω παράσταση θα ανέβει για μία μόνο νύχτα στο Wilshire Ebell Theatre στο Λος Άντζελες στις 3 Μαρτίου του 2012 και τα έσοδα θα διατεθούν στο American Foundation for Equal Rights που υποστηρίζει τον εθνικό αγώνα για την ισότητα στο γάμο.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι ομόφυλοι Αμερικανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε σχετική δήλωσή του. «Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα οι νόμοι αυτής της χώρας θα αντικατοπτρίζουν την βασική αλήθεια, ότι οι ομόφυλοι -όπως όλα τα ανθρώπινα όντα- γεννιούνται με ίδια αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα».