Απολαύστε τον «μαγικό κόσμο» των αιθέριων ελαίων και των ροδοπέταλων στην καθημερινή ρουτίνα του μπάνιου.

Λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων ή μερικά ροδοπέταλα αρκούν για να δώσουν μια νότα πολυτέλειας στην καθημερινή ρουτίνα του μπάνιου, αλλά και να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε έπειτα από μια κουραστική μέρα.

Αρωματοθεραπεία στο μπάνιο

Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, πρόσθεσε 3-8 σταγόνες αιθέριων ελαίων, ανακατέψτε έτσι ώστε να διαλυθούν και στη συνέχεια ξαπλώστε στην μπανιέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιές εισπνοές και χαλαρώστε.

– Για ένα τονωτικό και αναζωογονητικό πρωινό μπάνιο:
προσθέστε στο νερό 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου.

– Για ένα χαλαρωτικό βραδινό μπάνιο: βάλτε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού

– Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα:
βάλτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε τα παραπάνω αιθέρια έλαια για να κάνετε μασάζ τοπικά στις προβληματικές περιοχές του σώματος.

Αιθέρια έλαια και στο ντους

Ακόμη κι αν δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο να χαλαρώσετε στην μπανιέρα σας, χρησιμοποιείστε τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων στο ντους σας. Αφού κάνετε το ντους σας όπως κάθε φορά στη συνέχεια βάλτε μία το πολύ δύο σταγόνες από αιθέρια έλαια σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε απαλά ολόκληρο το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να ξεπλυθείτε.

– Για το πρωινό αναζωογονητικό ντους χρησιμοποιήστε μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού, κέδρου ή δεντρολίβανου.

– Για βαθιά χαλάρωση βάλτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ή λεβάντας.

-Για ξεκούραση μετά από γυμναστική χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια μέντας, κέδρου ή έλατου.

Σπα με ροδοπέταλα

Η καλλυντική… δράση των ροδοπέταλων είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να χαλαρώσετε αλλά και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

Αφού γεμίσετε την μπανιέρα με αρκετά ζεστό νερό ρίξτε μέσα ένα μπολ από φρέσκα πέταλα τριαντάφυλλου και προσθέστε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά μέλι.

Ανακατέψτε καλά το νερό έτσι ώστε να διαλυθούν τα υλικά και απολαύστε ένα σπα που θα χαρίσει βελούδινη όψη στην επιδερμίδα σας.

Τip:
Ειδικότερα για την επιδερμίδα του προσώπου μπορείτε να κάνετε ένα ατμόλουτρο. Ρίξετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα ροδοπέταλα και στη συνέχεια να βάλετε το πρόσωπό σας πάνω από αυτή σκεπάζοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Κάντε υπομονή για 10-15 λεπτά και αφήστε τους υδρατμούς να κάνουν το θαύμα τους. Στη συνέχεια σκουπίστε ταμποναριστά το πρόσωπό σας με μια αφράτη πετσέτα και απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Προσοχή!
Αν έχετε αλλεργίες συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο.