Η Έμιλι Σαντε είναι η νικήτρια του 2012 Critics’ Choice award.

Η Σκοτσέζα καλλιτέχνιδα της R&B και Soul μουσικής είναι η πέμπτη στη σειρά γυναίκα που κερδίζει το εν λόγω βραβείο μετά τις Τζέσι Τζέι (2011), Ελι Γκούλντινγκ (2010), Florence and The Machine (2009) και Αντέλ (2008), ενώ οι συνυποψήφιοί της Maverick Sabre και Michael Kiwanuka κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Το να κερδίσω ένα μουσικό βρετανικό βραβείο τόσο νωρίς, στο ξεκίνημα της καριέρας μου ήταν πέρα από τις φιλοδοξίες μου. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η 24χρονη Εμιλι Σαντε.

Και πρόσθεσε: «Είμαι κατενθουσιασμένη που μου απονεμήθηκε ένα τόσο πολύτιμο βραβείο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η εν λόγω διάκριση ήταν η επιβράβευση μιας σημαντικής χρονιάς για τη νεαρή τραγουδίστρια της οποίας το πρώτο σόλο «Heaven» κατέκτησε την δεύτερη θέση των βρετανικών charts, ενώ το ντουέτο της με τον ράπερ Προφέσορ Γκριν «Read All About It» έφτασε στο Νο 1. Το νέο της σιγκλ «Daddy» αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Πριν το 2011 ήταν περισσότερο γνωστή για τους στίχους τραγουδιών των Σέριλ Κόουλ, Σούζαν Μπόιλ και Τίνι Τεμπό.

Όσον αφορά στην απονομή των Βρετανικών Critics’ Choice Award 2011, θα παρουσιαστούν για τρίτη συνεχή χρονιά -και τέταρτη συνολικά- σε συνεργασία με τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση «War Child», η οποία στηρίζει τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο.