Αυξάνεται δειλά δειλά ο αριθμός των καταγγελιών για το κάπνισμα

Όσο περισσότερο μπαίνουμε στον χειμώνα αρχίζουν να αυξάνονται κατά τι οι καταγγελίες των πολιτών, στην τηλεφωνική γραμμή υγείας «1142», για καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους όπου δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος

Όσο περισσότερο μπαίνουμε στον χειμώνα αρχίζουν να αυξάνονται κατά τι οι καταγγελίες των πολιτών, στην τηλεφωνική γραμμή υγείας «1142», για καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους όπου δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.

Σύμφωνα με στοιχεία, τον Νοέμβριο έγιναν 2.485 καταγγελίες, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν 2.093. Παρότι υπάρχει μία μικρή αύξηση των καταγγελιών, εν τούτοις ο αριθμός τους συνεχίζει να είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον περσινό χειμώνα. Ο μήνας με τις περισσότερες καταγγελίες παραμένει ο Ιανουάριος του 2011 (3.943).
Από την ανάλυση των στοιχείων παρατηρείται επίσης ότι τις καθημερινές υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες απ’ ότι τα σαββατοκύριακα.
Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 34.792 αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κλπ), οι 2.306 κλειστούς χώρους του δημοσίου τομέα, οι 1.161 κλειστούς χώρους του ιδιωτικού τομέα και οι 408 άλλους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς κλπ).
Οι περισσότερες καταγγελίες (45,2%) έχουν γίνει στην Αττική. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (16,6%), η Δυτική Ελλάδα (6%) και η Ανατολική Μακεδονία Θράκη (5,8%).
Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 μέχρι σήμερα 15.193 άτομα «πιάστηκαν» να καπνίζουν εντός των καταστημάτων και 8.033 υπό την ανοχή των υπευθύνων. Σε 10.726 καταστήματα υπήρχαν σταχτοδοχεία πάνω στα τραπέζια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk