Τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες πραγματοποιήθηκαν εχθές βράδυ -Τρίτη 13 Δεκεμβρίου- σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Στοκχόλμη.

«Η Σιδηρά Κυρία» Μέριλ Στριπ ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη για την επίσημη προβολή της νέας της ταινίας, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ντον Γκάμερ και τις τρεις κόρες τους Μάμι, Γκρέις και Λουίζα.

Το παρών στην ταινία «The Iron Lady»όπου η Μέριλ Στριπ υποδύεται την θρυλική πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, έδωσαν επίσης οι ηθοποιοί Ολίβια Γουάιλντ, Αν Χάθαγουεϊ, Λίλι Σομπιέσκι, Έλεν Μπάρκιν, Άλαν Κάμινγκ, η σκηνοθέτιδα Σοφία Κόπολα,το μοντέλο Κοκο Ροσά, αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας Πολ Χάγκις.

****
Μια ακόμη μεγάλη κυρία της μεγάλης οθόνης, η Γκλεν Κλόουζ περπάτησε εχθές βράδυ -Τρίτη 13 Δεκεμβρίου- στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας της ταινίας «Albert Nobbs» όπου πρωταγωνιστεί.

Η σπουδαία ηθοποιός που σε αυτή την ταινία ερμηνεύει τον ρόλο μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία κρύβει την πραγματική ταυτότητα, προκειμένου να υποδυθεί τον κύριο Άλμπερτ Νομπς, έναν αυστηρό μπάτλερ σε ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία του Δουβλίνου στα τέλη του19ου αιώνα, θεωρείται από τους κριτικούς ως ένα από τα φαβορί των φετινών Όσκαρ.

Την σκηνοθεσία της κοινωνικής δραματικής ταινίας υπογράφει ο Κολομβιανός Ροντρίγκο Γκαρσία ενώ το σενάριο, το οποίο βασίζεται σε μυθιστόρημα του Τζορτζ Μουρ συνέγραψε η ίδια η Γκλεν Κλόουζ μαζί με τον Τζον Μπανβιλ.

Εκτός από την πρωταγωνίστρια και τον σκηνοθέτη της ταινίας στην νεοϋορκέζικη πρεμιέρα της παραβρέθηκαν επίσης, η συμπρωταγωνίστριά της Κλόουζ, Μία Βασικόφσκα, αλλά και οι ηθοποιοί Σάμι Γκέιλ, Αμέρικα Ολίβιο, Ταράζι Π. Χένσον, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Μπίλι Ρέι Σάιρους κ.α

***
Την ίδια ώρα στην Στοκχόλμη το κόκκινο χαλί του Sergel theatre υποδέχτηκε τους συντελεστές του «The Girl with the Dragon Tattoo».

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που έγινε την Δευτέρα το βράδυ στο Λονδίνο, οι πρωταγωνιστές Ρούνεϊ Μάρα και Ντάνιελ Κρεγκ ταξίδεψαν μέχρι τη Σουηδία για μια ακόμη προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομότιτλου μυθιστορήματος, από την περίφημη τριλογία Millennium του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον.

Μαζί τους και ο σκηνοθέτης Ντέιβιν Φίνσερ, ο σεναριογράφος Στίβεν Ζαϊλαν και ο ηθοποιός και μέλος του καστ Στέλαν Σκαρσκαρντ.

***
Στο Λονδίνο έγινε η επίσημη πρώτη προβολή μιας ακόμη… Επικίνδυνης αποστολής του Τομ Κρουζ.

Μαζί με τον σκηνοθέτη του φιλμ Μπαντ Μπερν και την γοητευτική συμπρωταγωνίστριά του Πάουλα Πάτον, ο διάσημος ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί του BFI Imax στο Λονδίνο και αποθεώθηκε για μια ακόμη φορά από τους φαν που είχαν συγκεντρωθεί.

Το λαμπερό παρών στην πρεμιέρα έδωσε και η ηθοποιός Γκίλιαν Άντερσον, η οποία μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων με την μάξι αλλά με αποκαλυπτικό ντεκολτέ τουαλέτα της, ενώ εκεί ήταν και οι ηθοποιοί και μέλη του καστ της ταινίας «Mission: Impossible – Ghost Protocol» Σιμόν Πεγκ -συνοδεύομενος από την σύζυγό του- και Λία Σεντού.