Πάνω από 100 ήταν τα κοστούμια, κοσμήματα και αξεσουάρ που βρήκαν αγοραστή το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Ζουμπουλάκη της οδού Πειραιώς, όπου η Νόνικα Γαληνέα διέθεσε την προσωπική της συλλογή υπέρ της Εταιρείας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα».

Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της βραδιάς και η πώληση του ακριβότερου κομματιού της συλλογής, για το οποίο ο αγοραστής κατέβαλε το ποσό των 500 ευρώ.

Με τιμές που ξεκινούσαν από 10-20 ευρώ (τα faux bijoux), κομμάτια της προσωπικής συλλογής της Νόνικας Γαληνέα τέθηκαν ενώπιον ενός κοινού που ξεκίνησε να προσέρχεται στην γκαλερί στις 8μ.μ, ενώ οι τελευταίοι προσκεκλημένοι έφυγαν από εκεί γύρω στις 11 το βράδυ.

Τοποθετημένα περιμετρικά στην αίθουσα της γκαλερί -η οποία, σημειωτέον, είναι ένας πρώην βιομηχανικός χώρος- και με τα χαρακτηριστικά τους ταμπελάκια, τα φορέματα της ηθοποιού πλαισιώθηκαν από θεατρικά κουστούμια, τα περισσότερα με την υπογραφή της, βραβευμένης με ΄Οσκαρ ενδυματολόγου, Θεώνης Βαχλιώτη – Ολντριτζ, τα οποία, ωστόσο δεν ήταν προς πώληση.

Την παρουσίαση ανέδειξαν βιντεοπροβολές από τις συγκεκριμένες παραστάσεις που συμμετείχε η ηθοποιός.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν η πρόεδρος του σωματείου «Ελίζα», Μαρίνα Καρέλλα, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβορριάς, η πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου (όπου δωρίσθηκαν πολλά κομμάτια), η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης