Φαίνεται πως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν αγγίζει τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο γερμανικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας δεν κάνει εκπτώσεις όταν πρόκειται για τα σόου της Chanel πόσο μάλλον για το «Metiers d’Art show».

Πρόκειται για μια επίδειξη μόδας, την οποία λάνσαρε για πρώτη φορά ο γαλλικός οίκος μόδας το 2003 και αποτελεί φόρο τιμής στην υψηλή αισθητική και την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Chanel.

Το φαντασμαγορικό σκηνικό που στήθηκε στο Grand Palais όπου πραγματοποιήθηκε το «Metiers d’Art show» του οίκου Chanel για το 2012 είχε τίτλο «Παρίσι-Βομβάη» και θύμιζε υπερπολυτελές ινδικό δείπνο. Σύμφωνα μάλιστα με τον γαλλικό τύπο το σκηνικό ήταν πιο εντυπωσιακό από την ίδια την συλλογή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και για τα προηγούμενα αντίστοιχα σόου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου είχε αντλήσει έμπνευση από το… εξωτερικό. «Παρίσι-Βυζάντιο», «Παρίσι-Σαγκάη» και «Παρίσι-Μόσχα» ήταν κάποια από τα θέματα του «Metiers d’Art show» του παρελθόντος.

Φέτος οι προσκεκλημένοι κάθονταν σε τραπέζια που είχαν στηθεί έτσι ώστε να δημιουργούν ένα μεγάλο διάδρομο-πασαρέλα και τα οποία είχαν διακόσμηση… βασιλική: πορσελάνινα σερβίτσια, κηροπήγια, κρυστάλλινα ποτήρια, χρυσά μαχαιροπίρουνα και πλούσια εδέσματα, όλα με ινδικές αναφορές.

Το εντυπωσιακό σκηνικό συμπλήρωναν υπερμεγέθεις πολυέλαιοι που φώτιζαν την αίθουσα, ενώ στην ίδια αισθητική ήταν και η κολεξιόν «pre-fall 2012» διά χειρός πάντα Καρλ Λάγκερφελντ.

Τα κοσμήματα στο κεφάλι και τα τουρμπάνια ήταν οι πρωταγωνιστές του σόου, ενώ τα χρυσοκέντητα υφάσματα, η δαντέλα, τα ζωηρόχρωμα σατέν, τα ινδικά μοτίβα συνδυασμένα με το τουίντ που αποτελεί σήμα κατατεθέν του γαλλικού οίκου συνέθεσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή.

Πολλά ήταν τα top model που περπάτησαν στην πασαρέλα του «Metiers d’Art show» ωστόσο η Βρετανίδα Στέλλα Τέναντ -η οποία πριν λίγες ημέρες αναδείχθηκε σε «Μοντέλο της Χρονιάς» στα φετινά British Fashion Awards- ήταν η πρωταγωνίστρια του σόου και αυτή που συνόδευσε τον Καρλ Λάγκερφελντ στην πασαρέλα στο τέλος της επίδειξης, ενώ ανάμεσα στους διάσημους προσκεκλημένους ήταν και η ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς.