Ένα ακόμη βραβείο θα προστεθεί στη πλούσια συλλογή του Μάρτιν Σκορτσέζε. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο βετεράνος σκηνοθέτης σημείωσε μια ακόμη διπλή επιτυχία καθώς η νέα του ταινία «Hugo» ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία για το 2011 και ο ίδιος απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου σκηνοθέτης της χρονιάς, από το National Board of Review.

Στο πλαίσιο της 17ης απονομής των Critics Choice Awards που απονέμει η ένωση κριτικών (Broadcast Film Critics Association) και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στο Hollywood Palladium, ο γνωστός σκηνοθέτης θα παραλάβει το «Critics’ Choice Music+Film Award».

Ο εν λόγω τίτλος είναι καινούριος -καθώς δόθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στον Κουεντίν Ταραντίνο- και στόχο έχει να τιμήσει τους σκηνοθέτες που αγγίζουν το κοινό με τον συνδυασμό της εικόνας και της μουσικής των ταινιών τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την αξέχαστη μουσική των κλασικών ταινιών που φέρουν την υπογραφή του όπως οι «MeanStreets», «GoodFellas», «The Departed» και πιο πρόσφατα το «Hugo», η ιδιαίτερη αγάπη του σκηνοθέτη για την μουσική επιβεβαιώνεται μέσα από τις συνεργασίες του σε μουσικά ντοκιμαντέρ όπως τα «The Last Waltz» με το συγκρότημα «The Band», «Shine a Light» με τους «Rolling Stones», «No Direction Home» με τον Μπομπ Ντίλαν, αλλά και το τελευταία «George Harrison: Living in the Material World».