Πολιτικό κείμενο με ιδεολογικά χαρακτηριστικά για την επόμενη ημέρα στο ΠαΣοK, αλλά και σαφείς εσωκομματικές αιχμές, δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα ο κ. Χάρης Καστανίδης.

Το κείμενο με τίτλο «Το παρόν και το μέλλον της Κεντρoοαριστεράς» συνυπογράφουν έντεκα βουλευτές και στόχος του είναι να θέσει το πολιτικό πλαίσιο συζήτησης για την ανασύνταξη του ΠαΣοΚ στον χώρο της Κεντροαριστεράς, εν όψει των εκλογών.

Μεταξύ των άλλων στο κείμενο επισημαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου ανατράπηκε πριν από τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ υπογραμμίζεται επίσης: «Ας προσέξουμε όλοι να μη μετατρέψουμε το ΠαΣοΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών».

Στο ίδιο κείμενο περιέχεται και σαφής αιχμή κατά εσωκομματικών τάσεων που παραπέμπουν στην περίοδο του «εκσυγχρονισμού» και αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η βαθιά και ουσιώδης διαφορά της αυθεντικής Κεντροαριστεράς, από την »Κεντροαριστερά» υπέρ της οποίας κάτι ψελλίζουν ορισμένοι μέσα στο ΠαΣοΚ εσχάτως, έγκειται στο γεγονός ότι οι τελευταίοι δεν διαθέτουν και τόση θέρμη για τον δίκαια διανεμητικό ρόλο της πολιτικής. Οι ψίθυροί τους για την «Κεντροαριστερά» υποκρύπτουν την πολιτική τους επιθυμία να επιχειρήσουν πρώτα την «εκσυγχρονιστική» αναδιάρθρωση του συνασπισμένου μπλοκ εξουσίας τραπεζών, επικοινωνιακών μέσων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και μετά να μοιράσουν στους υπόλοιπους τα απολειφάδια του παραγόμενου πλούτου».

Το κείμενο υπογράφουν οι:

Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας
Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας
Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας
Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας
Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου
Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας
Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου
Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β’ Αθηνών
Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς
Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας

Το κείμενο των 12 βουλευτών του ΠαΣοΚ